Gustari pentru cei mici in sezonul rece

Cand vine iarna, gustarile pentru cei mici trebuie sa fie atat diversificate, cat si gustoase, dar mai ales sanatoase. Gama de gustari care ii incanta pe micuti si in acelasi timp ii mentine sanatosi este destul de vasta.Gustarile in anotimpul rece pot include mai multe tipuri de alimente, astfel incat sa se asigure necesarul de proteine, fructe si carbohidrati din meniul piticului.

FRUCTE - iarna, gustarea micutului poate sa contina banane, portocale, pere, piersici, grapefruit sau struguri negri. Daca nu ii plac crude, poti recurge la sucul de fructe, numai ca in locul celui racoritor de vara, poti sa prepari unul cald, specific pentru sezon. De pilda, un mar taiat cubulete si pus in tigaie cu apa poate deveni o bautura senzationala pentru o zi friguroasa. Biscuiti cu fructe sau cereale cu fructe ofera o alternativa mai sanatoasa la placinta cu fructe.

BAUTURI CALDE - cacao cu lapte pare sa fie bautura miraculoasa pe timp de iarna. Te incalzeste si iti da o buna dispozitie, in plus poti sa ii pui cat zahar vrei, de preferat cat mai putin. Pentru a evita formarea cocoloaselor in cana, poti sa amesteci de la inceput praful de cacao si zaharul. Pentru o bautura mai complexa, poti apela la un blender, in care sa adaugi un iaurt, afine si capsuni peste lapte si cereale.

TOPPING - o felie de paine prospat prajita poate fi asezonata cu un topping din sos de paste si branza rasa pentru o versiune rapida de pizza. Alta varianta este o felie de rosie cu masline sau un covrig umplut cu dulceata ori simplu.

SUPE - copiii nu se prea dau in vant dupa supe, insa poti sa transformi lichidul cald si hranitor intr-o gustarea buna si sanatoasa. O cana cu supa de legume si taitei il pot inviora pe cel mic, mai ales cand afara este frig si el vine de la joaca. Legumele de sezon pe care le poti folosi in supa includ conopida, cartofii, mazarea sau broccoli.

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu