Sfaturi pentru a nu arde carnea pe grătar

Am incercat de mai multe ori sa fac coaste la gratar sau carnati insa tot timpul se ardeau. Erau foarte buni la gust insa putin prea arsi.Atât cârnaţii cât şi coastele lasă grăsime, care arde, şi astfel se arde şi carnea. Dacă îi fierbi înainte să-i pui pe grătar, vei scăpa de excesul de grăsime şi se vor face mai repede, astfel vor scădea şansele să se ardă sau să se usuce.

Iata mai jos cateva sfaturi :


Cârnaţii
Se fierb într-o cratiţă mare cu apă ce fierbe constant, timp de 10 minute, apoi se scurg bine de apă şi se lasă pe grătar 5-8 minute până când devin aurii.

Coastele de porc
Se fierb într-o cratiţă adâncă cu apă suficientă încât să le acopere şi condimente la alegere. Se fierb o oră ½ sau până când devin foarte fragede. Se scurg bine de apă, apoi se lasă pe grătar câte 8 minute pe fiecare parte, ungându-le din când în când cu marinadă.

Propunere reteta pentru coaste la gratar gasiti la sectiunea "idei si sfaturi pentru bucatarie".


Sursa:www.goodfood.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu