Actualizare - FLASHMOB

Cu toate ca weekendul a fost unul foarte rece si cu multa zapada, baimareni de toate varstele s-au strans la intersectia bulevardului Unirii cu Bucuresti pentru a participa la un flashmob-ul organizat concomitent in mai multe tari din Europa. Aproximativ 60 de oameni au reusit sa stea nemiscati timp de sase minute. Prin aceasta actiune, participantii au vrut sa demonstreze cat de importanta este unitatea, dar si puterea de initiativa a tinerilor.

Flashmobul global cu tema “Puterea si initiativa tineretului” a inceput la ora 16.00 si s-a desfasurat concomitent in 19 orase din Europa. De la ora 16.00, baimarenii au primit semnalul, iar timp de sase minute au stat asemeni statuilor, prinsi fiind in cele mai naturale pozitii.

“Scopul este de a constientiza tinerii asupra puterii pe care o au. Este o miscare de youthing power si initiativa a tinerilor, creata de un bun prieten de al meu din Iasi, actualmente student in Saragoza. Impreuna cu el si alti prieteni din networkul european am reusit sa adunam tineri din 19 orase din Europa, 14 tari care sa participe la acest flashmob de constientizare a puterii tinerilor”, a spus Alina Pop, director executiv YMCA Romania.

In ciuda frigului de afara, tinerii au rezistat cu stoicism, cu toate ca ninsoarea care cadea in rafale le-a ridicat ceva probleme.

“In primul rand pentru a crea o idee ca ceva exista, exista unitate, ceva care ne uneste. A fost frumos nu mi-a fost frig, pentru ca stiu ca sunt inconjurat de oameni ca si mine care impartasesc aceeasi senzatie”, a spus unul dintre tinerii care a participat la flashmob.

“Sa atragem atentia oamenilor asupra anumitor probleme. Mi-a fost si frig si-mi intra zapada peste tot, insa per total totul a fost bine”, a spus o alta tanara.

Chiar daca vremea a fost potrivnica, organizatorii au ramas surprinsi de numarul mare de tineri care au participat la flashmob. “Sincer nu ma asteptam sa fie atatia tineri, din cauza vremii, dar ma bucur ca au fost acei frumosi nebuni pe care organizatia de tineret si institutiile publice care se ocupa de tineri conteza astazi”, a adaugat Alina Pop.

Reprezentatii asociatiei YMCA Baia Mare spun ca nu se vor opri aici, acestia au in plan ca in vara sa organizeze un eveniment de amploare.

Sursa:http://www.emaramures.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu