Sfaturi utile in verificarea calitatii hainelor inainte de a le cumpara

Daca vrei sa mergi la sigur cand iti cumperi haine, invata cum sa-ti dai seama daca sunt de calitate sau nu.

Pasul 1: Materialul

In primul rand, materialul trebuie sa fie placut la pipait si sa nu te "manance", altfel risti sa incepi sa te scarpini vehement din cauza unui pulover de lana ieftina. Fereste-te de orice pare de calitate indoielnica, mai ales in cazul tricotajelor si a produselor din lana.

Apoi, priveste cu atentie suprafata materialului in lumina, ca sa te asiguri ca nu are un luciu nedorit care sa-l faca sa para ieftin, sau mai rau, care sa creeze un efect de ingrasare cand e imbracat.

- Testul suprem: Freaca un colt de material intre degete pentru a vedea daca se scamoseaza sau nu. Daca acum se fac scame, mai tarziu, dupa 2-3 spalari, va fi si mai rau.

Pasul 2: Cusaturile

Tunicile, bluzele, blazerele - toate au linii vizibile de cusatura pe care trebuie sa le examinezi atent inainte de cumparare. Trage de material intr-un loc in care doua parti sunt cusute impreuna, de exemplu la umeri. Verifica sa nu poti trage partile cusute atat de mult incat sa inceapa sa se vada bine cusaturile. Pe urma, verifica daca materialul se potriveste pe formele tale. Orice incretitura sau neregularitate a cusaturii face ca haina respectiva sa arate rau pe tine.

- Testul suprem: Fii si mai atenta daca haina este de culoare deschisa - cusaturile bune sau proaste se observa mult mai usor pe culorile deschise.

Pasul 3: Tivurile

Priveste de aproape tivul oricarui articol vestimentar - fusta, pantaloni, poala unei tunici sau bluze - si verifica sa nu fie evident (decat daca asta era intentia creatorului). In general, ata tivului nu trebuie sa sara in ochi.

- Testul suprem: Ridica tivul la nivelul ochiului si asigura-te ca are cusatura dreapta si egala.

Pasul 4: Fermoarul

Controleaza ca fermoarul sa fie cusut corect. Nicio parte a lui nu trebuie sa ramana neinchisa sau sa fie libera in haina respectiva.

- Testul suprem: Trage fermoarul. Incepe de sus, deschide-l, apoi inchide-l la loc. Ar trebui sa alunece fara efort. Daca nu aluneca uniform de la un capat la altul sau daca agata ceva (de exemplu, captuseala), inseamna ca haina respectiva nu merita cheltuiala.

Pasul 5: Nasturii

Nasturii necorespunzatori sunt un indiciu al fabricatiei de calitate proasta. E ca si cum te-ai duce la un restaurant scump cu o toaleta neintretinuta. Nasturii trebuie sa fie egali si bine cusuti. Nasturii slabiti si atele descusute nu au ce sa caute la o haina noua, de calitate.

- Testul suprem: Inchide si deschide nasturii de 2-3 ori; astfel iti vei da seama daca sunt bine fixati sau nu.

Pasul 6: Captuseala

Captuseala trebuie sa fie moale, asemenea matasii sau reionului, sau cel putin sa para astfel la pipait. Cu cat captuseala este mai moale, cu atat se va mula mai bine pe corp si curbele tale vor parea si mai frumoase. Materialele rigide pot sa dea corpului o forma colturoasa, deloc flatanta.

- Testul suprem: Probeaza orice articol vestimentar, pentru a avea siguranta ca nu-i simti captuseala frecandu-se de corp.

Pasul 7: Detaliile

Margelele, paietele si alte detalii aplicate pe haine trebuie sa fie bine fixate pe materialul respectiv. La fel ca si nasturii slabiti, ele pot fi un semn ca "in spatele scenei" haina a fost confectionata in conditii necorespunzatoare. Decat sa cumperi o astfel de haina, mai bine adauga bijuterii la un articol vestimentar neutru.

Testul suprem: Treci usor cu degetele peste detalii. Daca sar cateva paiete sau daca margelele brodate par gata sa cada, cauta un alt produs si nu-l cumpara pe acesta.


Sursa:http://ro.news.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu