Copii si sportul

Activitatea fizica joaca un rol important in dezvoltarea armonioasa a corpului si a mintii celor mici. De aceea, este bine ca acestia sa practice de mici sporturile pentru care au inclinatii.

Piticii invata repede si pot avea talente nedescoperite in diverse sporturi. De aceea, este bine sa fie sprijinit de parinti pentru a i se descoperi inclinatia pentru activitatea fizica. Exercitiile il vor ajuta sa-si dezvolte corespunzator aparatul cardiovascular si cel respirator, iar la nivel psihologic va deveni mult mai increzator in propriile forte.

Gimnastica
Poate fi practicata inca de cand este doar sugar, cu ajutorul medicului pediatru, pentru a contribui la dezvoltarea sistemului osos si muscular. Pe parcurs, copilul trebuie incurajat sa invete diferite elemente de acrobatie si dans pentru agilitate si dezvoltarea unui corp frumos. Dezavantajul este ca gimnastica se practica mai mult in sala, decat in aer liber.

Inotul
Este probabil cel mai recomandat sport pentru copii, inotul ajutandu-i sa isi dezvolte corect musculatura, respiratia si circulatia. Copiii pot fi dusi de bebelusi la piscina ori in bazin, in sedinte cu parintii si cu un instructor. Este bine ca micutii sa se acomodeze cat mai devreme cu apa, astfel incat sa invete ulterior sa inoate. De obicei, inotul se invata la varsta de 5-6 ani.

Schi
Cursurile de schi pot fi practicate de la varste fragede, cu conditia de a avea echipamentul corespunzator. Este o buna modalitate de a respira aerul curat de munte si de a pune in miscare intreg corpul pentru un echilibru adecvat.

Patinaj
De obicei, acest sport poate fi inceput la varsta de 3 ani. Nu este practicat de prea multi copii, insa poate fi asociat cu dansul in ceea ce priveste gratia si curajul. Echilibrul este un punct forte al acestui tip de activitate. Patinajul ii pregateste pe multi prichindei pentru urmatoarea etapa, cea a schiului.

Patine cu rotile
Multi copii prefera patinele cu rotile in locul bicicletei, dar nu trebuie neaparat ca cele doua sporturi sa se excluda. Este un sport ce poate fi practicat in natura, in parc, in aproape toate anotimpurile, cu exceptia iernii.

Bicicleta
Echipamentul adecvat trebuie sa insoteasca micul ciclist. La inceput, copilul de 1-2 ani va invata sa mearga pe tricicleta, apoi va trece treptat, dupa 3-4 ani la bicicleta.

Dansul
Desi pare un sport dedicat fetitelor, multi baietei dovedesc ca au un talent ascuns pentru dansuri. Poate fi practicat dupa varsta de 3 ani, iar dincolo de beneficiile fizice, poate avea un rol major in depasirea timiditatii si a negativismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu