Ce trebuie sa stii despre antrenamentul cardiovascular

Antrenamentul cardiovascular

Principiul central pe care trebuie să îl respecţi pentru a scădea în greutate şi a arde grăsimea în exces este să consumi mai multe calorii decât mănânci, într-o zi. Poţi realiza acest lucru prin antrenament şi alimentaţie sănătoasă. . Cel mai des folosit tip de antrenament, atunci când obiectivul este slăbirea, este antrenamentul cardiovascular cunoscut şi ca antrenament aerobic sau cardio. Sunt considerate antrenamente cardio, antrenamentele care folosesc grupe mari de muşchi, la o intensitate medie pe o durată îndelungată, folosind mişcări repetitive. Cele mai cunoscute activităţi cardio sunt joggingul, cycling-ul, înotul şi folosirea bicicletei eliptice.

Motivul care stă la baza popularităţii antrenamentului cardio este faptul că arderea grăsimilor are loc doar în prezenţa oxigenului, iar acest lucru are loc doar în cadrul exerciţiilor aerobice. Şi antrenamentul cu greutăţi are un rol extrem de important în procesul de ardere a grăsimilor, dar efectele sale se lasă aratate doar dacă există consecvenţă şi o rutină de fitness pe termen lung, acest principiu va fi în curând subiectul unui articol separat.

Dacă îţi doreşti să slăbeşti într-un ritm susţinut e de recomandat să ai 3 şedinţe de cardio pe săptămână, fiecare a câte 60 de minute. Este ideal să nu ai pauze în timpul antrenamentului cardiovascular, dar dacă nu poţi susţine efortul până la capăt fără a lua o pauză, atunci este de preferat să iei pauze a câte un minut după care să îţi continui antrenamentul pe acelaşi tip de aparat. Dacă în schimb după 20 de minute de bandă, vei trece la eliptică, iar după altele 20 vei trece la bicicletă chiar dacă toate cele 3 mişcări sunt antrenamente cardio, arderea grăsimilor va fi la fel de rapidă sau chiar mai rapidă faţă de cazul în care vei face 60 de minute pe acelaşi aparat.

Dacă îţi doreşti să pierzi rapid în greutate, atunci recomand 5 - maxim 6 şedinţe de cardio pe săptămână a câte maxim 60 de minute. Dacă te decizi să urmezi acest program este important să ai cel puţin 8 ore de somn pe noapte, să mănânci şi să te hidratezi corespunzător, să ai obligatoriu cel puţin o zi pe săptămână pauză de la efort şi să nu depăşeşti 60 de minute de antrenament. Dacă din dorinţa de a accelera procesul vei încălca aceste reguli, nu vei face de fapt decât să îţi sabotezi rezultatele. Corpul va fi supraantrenat, va începe să secrete hormoni de stres care vor încetini procesul de ardere a grăsimilor, muşchii nu vor avea suficient timp şi resurse să se refacă şi în timp se vor autodistruge.

Dacă respecţi măsura cu care trebuie făcut antrenamentul cardiovascular şi încerci să îl însoţeşti cu cel puţin 2 ore de antrenament cu greutăţi pe săptămână, acest program poate da rezultate grozave, dacă vrei să pierzi în greutate. Iar apropo de excese dacă vreodată în apropierea unui eveniment sau a unei şedinţe foto vei avea nevoie să pierzi rapid 2 kilograme niciodată, dar niciodată să nu te înfometezi. Este cu mult mai avantajos pentru corpul tău să arzi grăsimea prin antrenament cardio decât să îţi privezi corpul de hrană şi nutrienţii esenţiali pentru supravieţuire.

Un alt lucru de care trebuie să ţii cont atunci când ai o rutină săptămânală care include antrenamente cardio este ca la o anumită perioadă de timp să schimbi antrenamentul ca să eviţi posibilele platouri. Platoul intervine atunci când organismul tău se obişnuieşte cu tipul antrenamentului pe care i-l dai şi cu dieta, aşadar învaţă să îi facă faţă fără a mai fi nevoit să apeleze la depozitele de grăsime. Încearcă să alternezi odată la 1-2 săptămâni banda cu eliptica, sau dacă săptămâna aceasta ai făcut 60 de minute de eliptică în fiecare zi, săptămâna viitoare poţi face 30 de minute de bandă plus 30 de minute de bicicletă. O altă metodă de ciclizare a antrenamentului sunt intervalele, de exemplu poţi alerga un minut la 80% din capacitatea ta şi un minut să mergi la o viteză care îţi va permite şi să te odihneşti. Timpul minim pe care trebuie să îl petreci la un aparat atunci când faci cardio este de 30 de minute. Sub 30 de minute timpul este prea scurt pentru ca arderea depozitelor de grăsime să fie accesată. Principiul ciclizării tipului de antrenament este valabil şi pentru antrenamentul cu greutăţi, când obiectivele sunt tonifierea şi definirea musculară.

Sursa:http://www.fitness-scandinavia.ro/ro/blog/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-antrenamentul-cardiovascular.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu