Un nou album Cohen

Pe 16 ianurie, într-un elegant salon de la Hôtel Crillon din Paris, Leonard Cohen și-a prezentat noul album, intitulat Old Ideas, și a stat de vorbă cu jurnaliștii.

Ca de obicei, despre întîlnirea cu Cohen aceștia au spus că a fost un schimb călduros și emoționant, camuflat într-o conferință de presă..

“Albumul se numește Old Ideas și vorbește despre temele eterne pe care le-am tratat mereu și care ne preocupă, cred, pe toți.

M-am retras cîțiva ani într-o mănăstire budistă a prietenului și maestrul meu zen, Roshi. El are 104 ani. E o onoare pentru mine să fiu aproape de el, să-l frecventez. Nu vorbește niciodată despre religie. Învățătura sa nu e religioasă, el te învață să observi și să analizezi natura lucrurilor, întîlnirile dintre subiecte și obiecte. Învățătura sa e stiințifică. E vorba despre o inițiere în angajare, în a învăța să trăiești în mijlocul unei comunități, să fii atent la sentimentele tale și ale celor de lîngă tine. Nici nebunie, nici credință, doar o muncă riguroasă în viața de zi cu zi.

Cîntecele bune au capacitatea de a atinge sufletele în durerile și eșecurile lor. Dar ele și ajută. Ele pot totul. Ele au puterea de a pansa și de a da curaj. Într-un cîntec bun găsești răspunsul la toate întrebările.”

De ascultat două melodii de pe acest album:

Show Me The Place by leonardcohen

Leonard Cohen - Darkness by leonardcohen


Sursa:http://dilemaveche.ro/sectiune/dileme-line/articol/un-nou-album-cohen#

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu