Vrei sa ai un copil istet?Pune-l sa faca miscare.

Copiii activi fizic au performanţe şcolare mai bune decât cei sedentari, potrivit unui studiu internaţional. Orice tip de mişcare este benefică, spun specialiştii.

Notele elevilor care fac exerciţii fizice sau care practică un sport sunt mai bune decât ale copiilor care nu fac mişcare, au observat cercetătorii de la Centrul Medical Universitar din Amsterdam. Ei au evaluat abilităţile matematice, vocabularul şi memoria unor copii mai mult sau mai puţin activi din punct de vedere fizic.
Amika Singh, unul dintre autorii studiului, susţine că orice tip de activitate fizică ajută la îmbunătăţirea performanţelor intelectuale ale copiilor, nu doar exerciţiile fizice practicate la şcoală, în timpul orelor de sport. Chiar şi mersul la şcoală pe bicicletă este benefic pentru intelectul celor mici. Însă cu cât nivelul de activitate fizică este mai mare, cu atât sporeşte capacitatea intelectuală a copiilor.

Îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea

Specialistul mai precizează că orele de educaţie fizică de la şcoală ar trebui fie la fel de importante ca celelalte şi sfătuieşte părinţii să-şi încurajeze copiii să facă mişcare. Activitatea fizică îmbunătăţeşte curculaţia sangvină la nivelul creierului, ceea ce creşte capacitatea de concentrare şi pe cea de memorare, au explicat medicii.

Sursa:www.dilemaveche.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu