Radiohead si muzica clasica

Fiind una dintre formatiile mele preferate nu am putut rezista tentatiei de a impartasii cu voi vestea citita pe site-ul Radio Guerrilla si anume, ca piesele „Jigsaw Falling Into Place” și „Everything In Its Right Prize” de la Radiohead vor fi prelucrate de Steve Reich, considerat unul dintre cei mai mari compozitori de muzică clasică contemporană

Rezultatul final se va numi „Radio Rewrite”, simfonia urmând să fie interpretată de 13 muzicieni din London Sinfonietta (orchestră de cameră specializată pe genuri actuale de muzică - electronica, jazz sau chiar folk). Prima reprezentație ar urma să aibă loc pe 5 martie 2013, cu ocazia estivalului de artă contemporană Southbank.

Cum vor suna cele două piese în noua versiune? După cum spune Andrew Burke, directorul orchestrei londoneze, „nu cred că va fi un remake obișnuit, în care să fie preluate bucăți mari din melodii, Steve nu procedează așa. Probabil va folosi fiecare cântec ca un punct de pornire după care se va dezlănțui.” Acesta a amintit că Reich s-a decis să preia piesele Radiohead după ce i-a întâlnit pe membrii trupei în septembrie, în Polonia, și li-a dat seama de similitudinile de viziune cu aceștia.

Steve Reich este considerat, alături de Philip Glass (cunoscut publicului larg pentru liniile sonore ale unor filme ca The Hours, Secret Window sau Watchmen) ca pionierul muzicii „clasice minimaliste”. A fost descris ca cel mai mare compozitor american în viață și ca „unul dintre cei foarte puțini muzicieni contemporani despre care se poate spune că au schimbat direcția istoriei muzicii” (The Guardian).


Foarte curioasa de rezultat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu