Bananele si beneficiul consumarii lor

Banana este printre primele fructe pe care medicii pediatri le recomanda atunci cand se incepe diversificarea la copii.

Reactiile copiilor la consumul de banane in primele luni de viata difera. In timp ce unii pot dezvolta alergii daca le mananca inainte de 10 luni sau chiar un an, altii incep sa deguste din piureul de fructe cu banane si mar inca de la 4-6 luni.

Ceea ce e adevarat insa este ca bananele au numeroase beneficii asupra sanatatii noastre. Atat copii, cat si adultii pot evita diverse afectiuni sau se pot trata prin cure de banane pentru probleme din cele mai diverse.

In cazul persoanelor care sufera de ulcer, bananele sunt de multe ori printre putinele alimente pe care le pot manca fara sa le provoace dureri. Bananele reduc nivelul acidului din sucul gastric si construiesc un scut protectiv in stomac.

Consumul de banane produce o crestere a energiei, deoarece contine trei tipuri de zaharuri naturale si sanatoase: fructoza, glucoza si zaharoza.

Anemia este una dintre cele mai cunoscute tulburari ale sangelui, din cauza lipsei de globule rosii. Fierul contribuie la refacerea acestora, iar banana are un continut ridicat de fier, tocmai bun pentru a stimula cresterea hemoglobinei din organism.
Pentru persoanele cu tensiunea crescuta, bananele au o contributie excelenta, deoarece continutul lor crescut de potasiu ajuta la scaderea tensiunii.

Bananele sunt bune chiar si pentru sindromul premenstrual, reducand durerile si schimbarile de dispozitie ale femeilor printr-un aport de vitamina B6. Ca sa nu mai punem la socoteala ca potasiul reduce si crampele.

Cine ar fi crezut ca bananele pot veni de hac chiar si depresiei? Datorita continutul de triptofan, norepinefrina si serotonina, bananele sau o stare de relaxare, iar vitamina B calmeaza sistemul nervos.

Nu in ultimul rand, bananele pot fi de folos si pentru cei care incearca sa renunte la fumat. Combinatia vitaminelor A1, C, B6 si B12 laolalta cu potasiul reduc nevoia organismului pentru nicotina.

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu