Figurine de ceara la Baia Mare

Vedete de ceara - wikipedia.orgNefertiti, Cleopatra, Jack Sparrow, Elizabeth Swann sau Alba ca Zapada si cei sapte pitici sunt doar cateva dintre personajele ce au ajuns astazi, 14 februarie, la Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Baia Mare. Exponatele, aduse tocmai de la Muzeul Figurilor de Ceara din Sankt Petersburg, vor putea fi vazute si fotografiate de catre public chiar de maine, vedetele din ceara urmand sa ramana in municipiul maramuresean pentru o luna.

In cadrul expozitiei, vor fi prezentate aproximativ 40 de lucrari care nu au mai fost aduse in Baia Mare. Ele fac parte din portofoliul Muzeul Figurilor de Ceara din Sankt Petersburg, care detine in acest moment sute de exponate, impartite in aproximativ 40 de expozitii itinerante prin lume.

Muzeul are aproximativ 1.300 – 1.400 de figuri, in 40 de expozitii care circula. Acuma am adus aproximativ 40 de figuri, care reprezinta personaje din istoria Egiptului, cum sunt Nefertiti, Cleopatra, personaje din povesti, din filmele artistice, din istoria contemporana, celebritati, vedete si altele”, a explicat unul dintre organizatorii expozitiei, Marian Ciobanu.

O expozitie similara a avut loc in Baia Mare acum 4 ani, insa figurile aduse de aceasta data sunt diferite. Vizitatorii vor putea sa se fotografieze cu personajele lor preferate fara o taxa suplimentara, dupa cum au aratat organizatorii expozitiei.

Pretul unui bilet de intrare va fi 7 lei pentru adulti, 5 lei pentru elevi si studenti si 4 lei pentru grupuri organizate. Expozitia va putea fi vizitata in fiecare zi, intre orele 10.00 si 18.00.

Sursa:www.emm.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu