Cum protejam copilul impotriva gerului?

Iata cateva idei de protectie impotriva gerului!

1. Asigurati-va ca imbracamintea copiilor este potrivita pentru a se juca afara. Manusile impermeabile cu un deget sunt mai potrivite decat cele cu 5 degete pentru ca asigura un confort termic mai bun degetelor care se pot incalzi unul de la celalalt. Protejati cat mai bine toate extremitatile, cu: manusi, sosete groase de lana sau bumbac, caciuli groase care sa acopere cat mai bine capul si urechile, eventual casti pentru urechi, fular si incaltaminte impermeabila. Chiar daca haina are gluga, insistati sa poarte si caciula pentru ca il protejeaza mai bine.

2. Degetele de la maini si picioare prezinta cel mai mare risc pentru degeraturi. De aceea asigurati-va ca incaltamintea nu este prea stansa pe picior deoarece circulatia periferica proasta creste risul degeraturilor. Cizmele trebuie sa fie potrivite conditiilor de afara si in stare buna (sa nu fie dezlipite, talpa crapata).

3. Folositi 2-3 randuri de haine subtiri si calduroase sub haina de iarna, decat un singur pulover foarte gros. Avantajul este ca intre straturile de haine se mentine cladura, iar daca mai tarziu copilul se incalzeste, poate renunta usor la un rand de haine.

4. Limitati timpul petrecut afara de copii, mai ales daca este viscol si temperaturile sunt foarte scazute. Urmati recomandarile meteorologilor si fiti prudenti. Nu uitati de zicala "Paza buna trece primejdia rea."

5. Pielea copiilor este foarte sensibila, asa ca e normal sa o protejati inainte de a iesi afara. Aplicati o crema hidratanta pe pielea fetei, mai ales obraji si barbie, si o crema de protectie pe buze. Nu uitati ca arsurile solare sunt posibile si intr-o zi insorita si rece, mai ales daca lumina soarelui se reflecta in zapada. In aceste situatii, folositi o crema cu factor de protectie solara.

6. De obicei copiii nu se plang de frig, dar atunci cand o fac, trebuie luati in serios si adusi imediat in casa. Un ceai cald ii va ajuta sa se incalzeasca repede. Daca sunt semne de degeraturi, cheama imediat medicul. Pana la sosirea acestuia, inveleste-i mainile sau picioarele intr-un prosop inmuiat in apa calda. Nu frecati niciodata zonele de piele afectate de ger!

Protectia impotriva gerului trebuie sa fie o prioritate atat pentru parinti cat si pentru copii in anotimpul rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu