
Carnea de pui sau de peste este sursa de proteine pe care o recomanda, de obicei, specialistii. Nu si atunci cand mercurul din termometre indica temperaturi foarte scazute, pentru ca organismul uman are nevoie de un aport mai mare de grasimi.
“Tot timpul anului le spun pacientilor sa nu consume carne de porc! Acum cred ca e singura data cand le-as recomanda sa manance carne grasa”, a spus medicul Felicia Borz.
Nutritionistii atrag atentia ca, in perioada rece, citricele, ceaiurile de plante, dar si alimentele bogate in vitamina C nu trebuie sa lipseasca de pe masa. Si consumul de lichide are un rol important, atunci cand afara este foarte frig.
“In primul rand, ar trebui foarte tare sa ne hidratam, este stiut ca din cauza frigului, organismul se adapteaza mai greu si consuma foarte multa energie si atunci ar trebui sa consumam mai hiperproteic, hipercaloric, sa mancam mai multa carne si cu mai multe grasimi. Dar toate cu masura si clar sa evitam prajelile si rantasurile”, a adaugat Borz.
Pe langa alimentatie, si imbracamintea trebuie sa fie potrivita conditiilor atmosferice. Maramuresenii sunt sfatuiti sa poarte doar haine din bumbac, care lasa pielea sa respire, sa aiba grija ca in incaltaminte sa nu intre apa si sa-si acopere extremitatile cand se expun la frig.
Sursa:www.emm.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu