Ce contine un hotdog?

Daca in ultima perioada ai mancat in exces hot dog si ai vrea sa renunti cel putin pentru o perioada la acest aliment, cea mai buna solutie pentru a-ti pierde apetitul e sa faci o vizita intr-o fabrica ce-l proceseaza.
In cuve metalice imense, tone de resturi de carne de porc sunt amestecate cu un fel de namol roz, rezultat din tocarea carcaselor de pui si apa. Pasta este apoi “pudrata” din belsug cu conservanti, arome, coloranti, inainte de a fi introdusa in tuburi de plastic si adusa in forma in care o cunoastem din fast fooduri si magazine.
Originar din orasul german Frankfurt, hot dogul era la inceput un sortiment de carnat de porc, servit intr-o chifla, care era dat gratuit oamenilor necajiti in timpul imperiului. Ulterior, imigrantii germani au spus ca au introdus gustarea populara in America, in secolul al XIX-lea.
De atunci, a suferit multiple modificari ale procesului de fabricare si a devenit asa cum il stim astazi.

Charlie Powell, din organizatia Sustain, care face lobby pentru alimentatia sanatoasa, spune: “Hot dogul este ieftin, procesat si nu contine niciun ingredient benefic pentru sanatate. Este cel mai putin natural produs pe care il stiu si este consumat in masa”.
Organizatia mondiala de lupta impotriva cancerului recomanda oamenilor sa evite, in general, carnea procesata, dar in special hot dogul. Mancat in exces, este dezastruos pentru sanatate si ar creste riscul imbolnavirii de cancer la intestine, insa nu exista dovezi stiintifice in acest sens.
Ce contine un hot dog si de ce organizatiile care militeaza pentru alimentatia sanatoasa nu-l recomanda.

Carne
In mod traditional, era facut din resturi de carne de porc provenite din transare, grasime si resturi de pui sau curcan. Dar, de-a lungul timpului, pentru ca produsul sa fie mai ieftin, cantitatea de carne de porc a fost redusa. Conform unor teste facute pe produsele mai multor fabrici, ele contin cel mult 17% carne de porc.
Apa
Hot dogul are un continut ridicat de apa, care este folosita pentru crearea consistentei produsului.
Sare
Hot dogul contine aproximativ doua procente de sare, fiind un aliment foarte sarat. Daca este mancat in exces, hot dogul creste riscul unor afectiuni cardiace.
Pe langa aceste ingrediente, un hot dog contine o lista intreaga de E-uri, E451, E452, E301, E120, E160c, pentru conservare, culoare, aroma. 
Sursahttp://ro.stiri.yahoo.com;Foto:http://www.jozsoft.comNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu