Idei pentru vacanta cu masina si copiii

Mergem in vacanta. Cu masina si cu micutii galagiosi si capriciosi la bord… Cum as putea face ca drumul sa nu capete aspectul unui curse deturnate?

Planifica excursia impreuna cu prichindeii. Asculta-le ideile in legatura cu ce le-ar placea sa vada sau sa faca si apreciaza-le implicarea. Copiii care iau parte activ la organizarea excursiei se distreaza mult mai bine decat cei care doar executa planul de relaxare al parintilor. In primul rand nu uitati sa asigurati siguranta copiilor la drum, folosind scaunele de masina sau dispozitive omologate .

Ia cu tine tot felul de materiale care sa ii tina in priza cat sunteti pe drum: CD-playere, carti pentru copii sau jocuri care pot fi jucate in masina.

Pentru excursiile de lunga durata, care presupun mult stat in masina, sunt obligatorii opririle frecvente prezentate sub forma de popasuri in traseul misterios al calatoriei voastre. Alege opririle in functie de punctele de interes pentru copii - sa fie un loc de joaca, un magazin de dulciuri etc. Daca opresti doar in afara oraselor, la benzinarii, cumpara-le micutilor un mic premiu bonus pentru ca au ajuns pana in acest punct al calatoriei.

Implica-i pe cei mici in urmarirea traseului pe harta sa vada singuri unde se afla, cat mai au pana la destinatie si prin cate mai trebuie sa treaca… In felul asta iti faci tie un super-serviciu nemaifiind nevoie sa raspunzi constant la: Mai e mult?

Impune reguli!
Daca tot ai inceput calatoria ca un traseu de aventura trebuie sa impui si niste reguli de comportament pentru a evita distragerea atentiei soferului de la drum. Trebuie sa incluzi instructiuni pentru ca micutii sa se descurce pe acest complicat si intortocheat drum mentionand si ca abaterile de orice fel ii pot costa bonusurile de la popasuri.

Este obligatoriu sa ii incurajezi si sa ii sustii pe prichindei pe tot parcursul excursiei, spunandu-le cat de mult le apreciezi rabdarea si felul extraordinar in care fac fata complicatei aventuri.

Burduseste masina cu sucuri naturale si rontanele hranitoare de tot felul. Jucati ceva super amuzant gen Fazan sau inventati ghicitori, iar cel care castiga are voie sa manance o saratea si sa bea o gura de suc.

Faceti fotografii la fiecare popas. Este ca un fel de ritual de calatorie pentru ca la final va trebui sa faceti dovada ca ati trecut prin acele locuri. Pune-i pe copii sa tina minte lucrul asta si sa il reaminteasca la orice oprire. Cine uita… nu primeste bonus.

La final, adunati punctele si declarati-i invingatori detasati pe cei mici. Promiteti-le ca va veti lua revansa… la intoarcere.

Sursa:http://www.parinti.com;foto:http://www.comunicatedepresa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu