Salate pe orice gust

Spune adio prânzurilor anoste şi pregăteşte-ţi cea mai delicioasă salată de până acum.

1. Se amestecă creveţi gata făcuţi cu felii de mango, castravete, ceapă verde, frunze de coriandru sau de mentă, un ardei iute roşu, tocat, puţin sos de peşte, ulei de susan şi zeamă de lime.

2. Se amestecă cartofi noi fierţi şi tăiaţi în jumătate (e bine să fie calzi) cu somon afumat, rupt în fâşii sau o conservă de ton, capere, smântână, zeamă de lămâie şi mărar tocat.

3. Se fierbe cuşcuş sau grâu bulgur şi se amestecă bine cu seminţe de rodie, bucăţele de feta, ceapă verde, mentă tocată şi pătrunjel, zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

4. Se aşază pe o farfurie pepene galben copt, mozzarella de bivoliţă şi prosciutto. Se toarnă deasupra un dressing făcut din puţin ghimbir confiat tăiat cubuleţe, sirop de ghimbir, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi piper negru din plin.

5. Se amestecă laolaltă linte verde fiartă cu pui gata făcut, rupt în fâşii, felii de ceapă roşie, frunze de spanac, roşii cherry tăiate în jumătăţi şi un dressing de muştar Dijon.

6. Se taie în felii foarte subţiri fenicul, ridichi şi mere şi se aranjează pe o farfurie alături de piept de raţă afumat, năsturel, suc de portocale şi ulei de măsline.

7. Se stropesc bucăţi mici de ciabatta cu ulei de măsline şi se dau la cuptor la 200ºC/gaz 6 timp de 5-10 minute, până când devin crocante. Se amestecă bine cu roşii coapte tocate, măsline, ardei copţi, castravete tăiat cubuleţe, pătrunjel şi se stropeşte totul cu oţet din vin roşu.

8. Se amestecă macrou afumat, rupt în bucăţi, năsturel, seminţe de floarea-soarelui, sfeclă şi avocado. Se stropeşte cu smântână dulce amestecată cu sos de hrean şi se presară cu chives.

9. Se amestecă orez sălbatic şi orez basmati cu bucăţele de brânză de capră, stafide, morcov ras, fulgi de migdale prăjite şi spanac. Se face un dressing din zeamă de lămâie, chimion şi ulei de măsline.

10. Se amestecă laolaltă mix de frunze de salată cu bacon prăjit, avocado, fâşii de pui gata făcut, seminţe de pin prăjite şi parmezan. Se serveşte cu mujdei de usturoi.

Sursa: http://www.goodfood.ro; foto:http://www.bimbo-catering.hr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu