Microbii de pe periuta de dinti

"Dacă ai o periuță de dinți pe care o ții aproape de toaletă, înseamnă că aproape tot ce se găsește în WC ajunge și pe dinții tăi", afirmă microbiologistul Charles Gerba.

Acest lucru este posibil din cauza faptului că atunci când tragic apa și capacul este ridicat, particule minuscule se împrăștie în mai toată baia.
Și dacă periuța de dinți se află în apropierea toaletei există un risc destul de mare ca particulele să se așeze pe perii acesteia.

De asemenea, specialiștii atrag atenția că și atunci când periuțele sunt înghesuite într-un singur suport, bacteriile pot fi transportate de la una la alta, din cauza faptului că se ating și păstrează umezeală.
O periuță de dinți adună în medie 10 milioane de microbi, inclusiv germeni precum cei care produc hepers, infecții stafilococice și streptococice sau bacterii care provoacă boli grave și carii.

Ce poți face pentru a preveni aceste probleme?
Stochează periuțele de dinți astfel încât să nu se atingă unele de altele. Pentru a preveni transferul de microbi este necesar ca între ele să existe o distanță de minimum 4-5 cm.
Înainte de a te spăla pe dinți, cât și la final clătește bine periuța pentru a îndepărta bacteriile.
După folosire pune periuța în poziție verticală. Nu o ține în spații închise, întrucât acestea mențin umezeală, iar acest mediu este favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor.
Schimbă periuța de dinți la 3-4 luni, pentru a fi sigură că îți curăța dantura așa cum trebuie.


Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com; foto:http://www.medici-stomatologi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu