Sfaturi antidurere in timpul travaliului


Asa cum fiecare nastere este diferita, si fiecare travaliu este diferit. Dar sunt lucruri pe care este important sa le stii dinainte.

ANESTEZIA EPIDURALA - prin injectarea unei solutii de anesteziere in coloana vertebrala, jumatatea de jos a corpului va fi amortita si va bloca dureroasele contractii, ceea ce va face dificila impingerea copilului prin effort propriu. Anestezia epidurala se administreaza in cazul durerilor puternice in travaliu.

SUBSTANTE DE CALMARE INJECTATE INTRAMUSCULAR – nu sunt recomandate in ultima parte a travaliului, deoarece a fec teaza respiratia copilului si abilitatea acestuia de a se hrani imediat dupa nastere.

NASTEREA IN APA – Bazinele pentru nastere te pot ajuta sa tii durerea sub control. Apa iti usureaza contractiile, colul se dilata mai usor, iar muschii ti se relaxeaza. Spitalul de obstetrica si ginecologie „Regina Maria“ din Bucuresti dispune de sali de operatie dotate pentru acest tip de nastere.

De asemenea, nasterea in apa se realizeaza si in spitalul privat „Aqua Materna“ din Brasov.
  • Pozitii si miscari ce atenueaza durerea
  • Sarituri usoare pe o minge de nasteri;
  • Usoare fandari;
  • Simple plimbari;
  • Pozitia ghemuit (pe vine);
  • Sprijinita in genunchi si palme („in patru labe“).
Cum respiri in timpul travaliului Incet si regulat – cand simti o contractie, inspira adanc pe nas. Relaxeaza-te si expira pe gura. O inspiratie adanca urmata de o expiratie puternica va ajuta fatul sa alunece pe canalul de nastere. Respiratia adanca te va ajuta sa te  concentrezi, dar iti va fi de folos si pentru relaxarea musculaturii abdominale.


Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu