Idei tinute pentru orice moment al zilei

Ca in fiecare sezon, propunerile designerilor ne ajuta sa iesim din impas atunci cand nu stim ce sa imbracam si cum sa asortam.

Distractie in club

Daca la birou si la petrecerile formale nu e de bun-simt sa arati multa piele, la un party intr-un club e alta poveste. Aici vrei sa te distrezi, sa te simti bine, sa stralucesti! Profita de semi-obscuritatea cluburilor si indrazneste o tinuta minimala. Cu toata nebunia de lumini din club, pielea ta bronzata nu va trece neobservata. Ai liber la paiete, argintiu si auriu.

Distractie de seara cu prietenii


Cand iesi la o terasa ori la o plimbare prin oras, pe inserate, trebuie sa-ti iei masuri de precautie. Se poate sa se lase racoare, sa inceapa sa misune tantarii prin jurul tau… De aceea, e bine sa te protejezi atat cat poti, fara sa dai in cealalta extrema si sa te imbraci prea gros pentru vara. O fusta lunga si larga iti va proteja picioarele, niste maneci trei sferturi - bratele. Poti alege culori metalizate, pentru ca vor sclipi discret pe masura ce se insereaza.

Plimbari pe inserate

Fie ca te duci pe faleza ca sa admiri apusul soarelui, fie ca iesi intr-un parc pentru putina miscare de seara, rochia lunga si larga este ideala pentru plimbari. Te protejeaza de racoare si iti permite sa te misti in voie. Alege materiale naturale si croiuri lejere, nuante reci mai degraba decat culori-neon (mult mai potrivite in timpul zilei), detalii-broderie sau dantela mai degraba decat imprimeuri - care, la fel, merita purtate la lumina zilei. Asorteaza platforme sau sandale-gladiator si, eventual, un sal peste umeri.

Drum de vacanta

Cand pleci in vacanta, cel mai sigur e sa te imbraci "in straturi", pentru ca nu stii cum va fi vremea acolo unde te indrepti. Asa ca, ia pe tine un maiou sau un tricou, niste jeansi in care te simti comod, o geaca sport (in caz ca se face frig pe undeva) si o sapca (poate ploua). Daca esti Giselle Bundchen si calatoresti numai cu avionul, poti sa-ti iei cizme din piele cu toc, pana la genunchi. Daca nu… ramai la incaltaminte comoda: balerini, tenisi, adidasi.
La shopping

Te asteapta o zi lunga, deci trebuie sa te simti foarte confortabil in hainele tale: croi si materiale cat mai lejere, care sa deseneze linia corpului, nu sa il stranga. Daca stii ca o sa probezi haine, imbraca-te cu o rochita, gen tricou, pe care sa o poti da jos usor. Incaltamintea - cat mai comoda: balerini, platforme, sandale-gladiator. Bijuteriile - cat mai putine, tot ca sa nu te incomodeze la probat.

In zilele caniculare

Cand respiri caldura si ti se afunda tocul in asfalt, tot ce-ti doresti e sa te simti cat mai lejer. De fapt, sa nu simti ca ai fi imbracata… Noroc ca se poarta transparentele si hainele care plutesc pe langa corp. Rochite largi, vaporoase, semi-transparente, cu umerii si spatele gol gasesti in orice magazin. Alege culori vii, luminoase, care reflecta razele soarelui. Daca gasesti si un model cu imprimeu floral, tribal sau de inspiratie hippie, vei fi super-hot. Ca vara!

La soare

Daca mai mult decat sa fii sexy pe plaja, te intereseaza sa te bronzezi uniform, varianta deux-pieces ramane cea mai buna. Un sutien petrecut dupa gat, un slip cu talia joasa - alb sau negru ca sa atraga mai bine soarele - si poti sta linistita sa-ti iei portia de bronz. Bineinteles, intre orele permise si bine protejata cu lotiune de plaja.

La mare si la piscina

Monokini-ul este "must have"-ul verii in materie de costume de baie. Dezavantajul este ca pentru a arata bine in el, trebuie sa ai un abdomen plat si nici un gram de sunculita pe solduri. Avantajul e ca accentueaza forma de clepsidra a corpului si ca rezisti mai mult in apa, pana sa ti se faca frig, decat cu un deux-pieces.

Pe plaja

Nu e ocazie mai potrivita sa porti transparente si mini decat atunci cand mergi la plaja. In loc de banala combinatie sutien+sarong, incearca un tricou-rochita semi-transparent, care sa-ti acopere fundul atat cat trebuie si sa lase doar sa se intrevada culoarea si forma costumului de baie. Nu uita de ochelarii de soare XXL si de poseta. Cu cat mai mare si mai colorata, cu atat mai bine.

Dress code: cocktail

Cu siguranta, la cocktail-uri ajungi mai des decat pe la evenimentele de gala. Aici, dress code-ul nu mai este atat de rigid. Fie ca e vorba despre mini-receptie, "garden-party" sau "five o'clock tea", poti incerca niste culori mai vesele (fucsia, rosu aprins, mov), imprimeuri jucause sau volanase discrete. Totul in limita opacitatii (deci un "nu" categoric materialelor transparente) si a lungimii - nu mini, ci midi, adica putin deasupra genunchiului.

Dress code: rochie de seara

Concert de caritate? Serata la Ateneu? Petrecere in compania unor invitati de seama? Nu trebuie sa te dai de ceasul mortii cautand modele sofisticate, cu rochia neagra mergi la sigur. Lunga - pentru ca e tinuta de seara, fara piele la vedere - pentru ca e un eveniment cu pretentii. Eventual un spate gol (pana la jumatate, maxim), sau un decolteu decent, fara push-up. Obligatoriu tocuri, si sandale, de preferat. Cu adevarat sofisticata vei arata cu o pereche de manusi. Dar nu albe, ca sa nu risti sa fii confundata cu… chelnerii.

Business casual

Pentru zilele obisnuite la birou, cand nu ai programate intalniri cu clienti importanti sau cu marii sefi, poti sa "evadezi" din rigiditatea costumelor business, imbracand o rochie larga, plisata. Pastreaza decenta culorilor si a dimensiunilor: midi e cel mai indicat, gri, maro, bej, crem si alte culori neutre. Pantofi sau sandale cu toc si o curea in talie, pentru un plus de feminitate.

Business elegant

Taiorul fara maneci inlocuieste cu succes clasicul sacou de birou, iar pantalonii trei sferturi sunt mai sic decat mult-exploatata fusta. In tinuta asta, poti merge linistita la orice intalnire in interes de serviciu. Pastreaza insa decenta culorilor (alb, negru, maro, gri si derivatele), iar daca vrei o pata cromatica, foloseste-o la capitolul incaltaminte sau bijuterii. Cureaua este de asemenea un accesoriu foarte business.

Plimbare de zi

Vara, nu e prea placut sa te plimbi ziua. Dar daca ai treaba prin oras si stii ca ai de mers prin soare, imbraca-te in culori deschise, in special alb, deoarece reflecta razele soarelui. Materialele sa fie naturale, in special bumbac, iar hainele cat mai minimale: maiou, fuste mini, pantaloni scurti. Totusi, incearca pe cat posibil sa te adapostesti de soare, altfel risti sa te bronzezi "ca tractoristii".

 Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com,  foto:http://suntfericita.manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu