Cum sa zugravim singuri

Am citeva zile libere si un perete in bucatarie caruia vreau de mult sa ii schimb culoarea din alb in verde.Asa ca m-am documentat putin pe internet si m-am hotarit sa il zugravesc singura. Iata mai jos citeva sfaturi utile pentru cei ce doresc sa realizeze aceasta "operatiune" de unii singuri (fara ajutor profesionist).
 
Zugravirea presupune doua etape - pregatirea peretilor si aplicarea de vopsea lavabila.
 
1.In cazul in care peretele a fost zugravit cu huma, aceasta se va indeparta prin spalare cu apa calda, cu pensula sau cu bidineaua, iar ulterior, prin razuire cu un spaclu. Dupa ce suprafata se usuca, se aplica gletul, iar cand acesta se usuca, se netezeste cu smirghel.
Daca peretele a fost zugravit cu var si nu e bine nivelat, se poate slefui cu hartie de slefuit sau se incarca cu glet pana devine drept.
Daca pe suprafata de zugravit a fost aplicata tot vopsea lavabila, este necesara spalarea acesteia cu apa calda si cu detergent. Dupa uscare, se slefuieste cu hartie de slefuit. 
 
2.Urmeaza apoi operatiunea de vopsire propriu-zisa, care consta in aplicarea a cel putin doua straturi de vopsea lavabila.
Daca doriti sa vopsiti intr-o anumita culoare, trebuie sa introduceti in vopseaua lavabila alba flacoane de colorant, al caror numar difera in functie de intensitatea pe care doriti sa o obtineti. Sau puteti cumpara vopsea gata colorata.( in cazul acesta vopseaua va avea cu siguranta culoarea dorita)
Se aplica doua straturi de vopsea
Pentru un rezultat deosebit, este indicat ca la aplicarea primului strat sa efectuati miscari ca si cand ati scrie li-tera 'W' pe perete. Dupa uniformizare se aplica al doilea strat, operatiune care se va face utilizand trafaletul fie numai orizontal, fie exclusiv vertical.
 
Pentru vopsirea unei camere obisnuite, de 18-20 metri patrati, este necesara o cantitate de vopsea lavabila de aproximativ 25 de kilograme.
 
Cat te costa zugravirea unei camere
 
Vopsea - 100-125 lei (25 kg)
Trafalet - 10 lei bucata
Bidinea - 10 lei bucata
Smirghel - 4-5 lei o rola
Euroglet - 20 lei (10 kg)
Colorant - 10 lei fiola
Spaclu - 15 lei
Total materiale - 170-195 lei. ( preturile sunt pur orientative)
 
Practic, aceasta e investitia in operatiunea de zugravire a unei camere, daca doriti sa economisiti mana de lucru a unui meserias, care va percepe un tarif de cel putin 1.000 de lei pentru o camera de dimensiun normale.
 
Forma camerei "dicteaza" culorile
 
Camera ingusta si inalta - se stie ca nuantele inchise apropie peretii, iar cele deschise ii indeparteaza. Poti crea senzatia de spatiu si cu ajutorul unor dungi orizontale, late si egale ca dimensiune, realizate pe perete, in nuante complementare sau in tonuri diferite ale aceleiasi culori, de la cel mai deschis la cel mai inchis, de la stanga la dreapta peretelui.
 
Camera joasa - vei compensa absenta inaltimii cu ajutorul unor dungi late, realizate pe verticala. Un alt mod de a ajunge la acelasi rezultat e sa vopsesti tavanul in alb sau bleu, iar peretii in culori mai inchise.
 
Camera spatioasa - nuantele calde (galben, orange) reduc din dimensiunile acesteia si o vor face mai prietenoasa, mai apropiata.
 
Sursa:www.misiuneacasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu