Caldura si efectele ei asupra copiilor

Scutecele, alergiile sau factorii de mediu pot sa irite pielea micutilor, dar si caldura. Poti recunoaste iritatia cauzata de temperaturile ridicate dupa bubitele rosii de pe fata, gat, piept si axila. Acestea pot provoca mancarime, disconfort si in general o stare de agitatie.

CAUZE

Pielea celor mici se irita atunci cand porii prin care glandele elimina transpiratia sunt blocati. Se poate intampla acest lucru din cauza hainelor prea stramte sau prea calduroase. Atunci, lichidul ramane sub epiderma si duce la aparitia bubitelor.

SOLUTII

Copilul cu iritatie cauzata de caldura trebuie sa isi mentina temperatura corpului cat mai scazuta. Asa ca imbraca-l cat mai lejer, fara haine groase, nu il tine prea mult in carucior sau in port-bebe.
Temperatura corpului tau si a lui il fac sa simta caldura si mai mult. Evita de asemenea mersul cu masina la orele de canicula si chiar orice fel de expunere la soare si temperaturi inalte.
Pe timpul zilei, daca este cald si in casa, poti sa il lasi sa umble in pielea goala, iar seara sa ii faci o baita cu un sapun care ii calmeaza pielea. Evita folosirea cremelor, lotiunilor sau a pudrei, pentru ca si aceste produse blocheaza porii.
In general, iritatia ar trebui sa treaca de la sine dupa cateva zile, dar daca aceasta persista, nu ezita sa consulti medicul pediatru. Daca are febra, este un semn ca ceva nu este in regula, asa ca ar trebui sa mergi la medic pentru a vedea daca nu este vorba de o infectie. Dupa caz, medicul ar putea recomanda antihistaminice sau chiar antibiotice.


Sursa: www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu