Palaria de soare potrivita pentru cei mici

Stii ca de cand a venit caldura, fiecare iesire la plimbare cu micutul trebuie sa fie precedata de o pregatire temeinica. Crema solara, apa, hainute deschise la culoare si nu in ultimul rand palariuta de soare. Sa nu mai vorbim de perioada cand mergi cu piticul la plaja, cand masurile de protectie trebuie sa fie sporita din cauza expunerii indelungate.
Ajungi sa te intrebi la un moment dat cum trebuie sa fie palariuta ideala sau sapcuta care sa il protejeze cel mai bine pe cel mic. Informatia este cu atat mai pretioasa cu cat o treime din cazurile de cancer apar la nivelul fetei, asa ca o protectie timpurie este mai mult decat necesara.
Chiar daca puiul tau se impotriveste purtarii palariutei, nu te lasa batuta. Sanatatea e mult mai importanta.
In primul rand, o palariuta trebuie sa i se potriveasca piticului foarte bine, sa nu fie nici prea larga, nici prea stramta, ci exact pe marimea lui. Daca stii ca o sa faca nazuri cand merge sa probeze prin magazine palariute, atunci masoara-i circumferinta capului si alege-i o palarie pe masura.
In al doilea rand, dimensiunea borurilor trebuie luata in considerare mai mult din punct de vedere utilitar, decat estetic. Cu cat marginile sunt mai largi, cu atat mai bine, pentru ca soarele nu va trece spre piele. In plus, unele modele de palariute au o margine mai lunga in partea din spate pentru o protectie sporita a cefei si a bazei gatului. Mai mult decat atat, este recomandat si un elastic sub barbie care sa tina palaria fixata in cazul unei adieri mai strasnice a vantului.
In al treilea rand, materialul trebuie sa nu mentina caldura si sa permite circulatia aerului sub palarie. Bumbacul este cea mai fericita alegerea, iar cand vine vorba de culoare, albul este fara doar si poate cel mai recomandat.
Nu uita ca exemplul parintilor valoreaza mai mult decat orice predica, asa ca poarta si tu palarie pentru a fi un model in fata micutului tau. Asa veti trece amandoi cu bine peste vara, fara arsuri si insolatii.

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu