Ingrediente naturale in cosmetica

Substantele de care corpul tau are nevoie ca sa fie sanatos si frumos nu se gasesc numai in produse scumpe. Poti sa le iei tu, direct din natura!
Vitaminele, mineralele, acizii grasi si oligoelementele de care are nevoie organismul nostru pentru a se mentine frumos si sanatos nu se gasesc numai in creme sofisticate. Le poti lua direct din natura!

Uleiul de masline
Bogat in vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K si fier, 85% acizi grasi nesaturati, 15% acizi grasi saturati, trigliceride si clorofila, uleiul de masline aduce suplete tenului, stimuleaza regenerarea pielii si o hidrateaza profund, dandu-i elasticitatea si catifelare. Beneficiile lui nu se opresc aici, uleiul de masline fiind util si pentru "repararea" mainilor uscate de agresiunea detergentilor sau a frigului. Poate fi folosit si pentru regenerarea si revitalizarea parului uscat si agresat de tratamente inadecvate, precum si impotriva caderii parului.

CREMA PENTRU TEN. Fierbe intr-o cana cu ulei de masline o lingura cu plante in amestec - tei, musetel si coada-soricelului - apoi strecoara si adauga ceara de albine pana cand amestecul devine usor vascos. Foloseste aceasta crema dupa racire, de doua ori pe zi. Clateste bine tenul dupa fiecare aplicare.
HRANIREA PARULUI. Pentru luciul si vigoarea firului, pentru parul afectat de vopsire si tratamente inadecvate, prepara urmatoarea masca: amesteca un galbenus cu 2 linguri de ulei de masline si o lingura de coniac. Intinde masca pe tot parul si las-o sa actioneze 1-2 ore, apoi spala parul cu sampon.
CATIFELAREA MAINILOR. Pur si simplu, maseaza-ti mainile cu ulei si lasa-l sa actioneze cat mai mult timp.
DEMACHIANT DELICAT. Amesteca o lingura de lapte cu una de ulei de masline si foloseste preparatul ca sa indepartezi machiajul seara. Curata tenul pana cand tamponul demachiant ramane curat, apoi mai sterge inca o data fata cu aceasta solutie si las-o sa actioneze pe timpul noptii. Efectul este spectaculos, tenul devenind foarte curat!
PENTRU BUZE CRAPATE. Amesteca o lingura cu miere cu una de ulei de masline si unge buzele din doua in doua ore. Se vor reface treptat si isi vor inviora culoarea naturala.

Ciocolata
Bogata in vitamina E, ajuta pielea sa se regenereze si sa-si pastreze tineretea si supletea mult timp. Datorita flavonelor, polifenolilor, acizilor grasi, sarurilor minerale, enzimelor si taninurilor, ciocolata hraneste, hidrateaza si catifeleaza pielea, indeparteaza celulele moarte, activeaza circulatia sangvina, accelereaza catabolismul grasimilor, asigura elasticitate si fermitate, previne imbatranirea prematura a pielii si induce o stare de relaxare. Se poate folosi si in cazul tenului gras si acneic, pentru ca are efect astringent.
CORP. Impachetarea cu ciocolata se face in cabinetele de cosmetica si asigura un tratament de hranire, antioxidant, anticelulitic si relaxant.
FATA. Se topeste ciocolata, de preferat neagra si fara multa grasime, si se intinde pe fata cu varfurile degetelor, cand este doar putin calduta. Lasa sa actioneze 15-20 de minute si apoi clateste.

Nuca
CULOAREA PARULUI. Fiertura de frunze si coji de nuci verzi este utila pentru nuantarea parului in brun si, datorita vitaminelor din gama B si acizilor grasi, hraneste parul in profunzime, aducandu-i stralucire si vitalitate. Clateste bine parul cu aceasta fiertura.
ACNEE. Principiile active pe care le contin nucile si frunzele de nuci verzi sunt raspunzatoare de actiunile bactericida, bacteriostatica, astringenta, calmanta, antitoxica, cicatrizanta, emolienta si antieczematoasa, ceea ce recomanda nuca in tratamentul eczemelor si a acneei. Aplica pe cosuri putin ulei de nuca sau sterge-ti fata de 2-3 ori pe zi cu decoct din frunze verzi.
CADEREA PARULUI. Medicina populara ne recomanda beneficiile nucii datorita taninurilor, pectinelor, vitaminelor si acizilor organici pe care-i contine. Maseaza pielea capului cu un decoct concentrat din frunze sau coji de nuci verzi - 4 linguri de planta la 250 ml de apa. Tratamentele se realizeaza cu ajutorul decoctului, cataplasmelor cu frunze de nuc oparite sau uleiului din miez de nuca.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu