Cite ceva despre limonada

Limonada sau sucul de lămâie este o băutură răcoritoare ideală pentru consum în zilele calde de vară. În cele ce urmează află ce beneficii are sucul de lămâie asupra organismului!Lămia s-a dovedit a fi un remediu natural eficient pentru diverse probleme de sănătate. Bogată în vitamina C, calciu, fier, proteine, sodiu, carbohidrați și zaharuri, lămâia poate fi consumată ca atare sau sub formă de limonadă (în combinație cu zahar sau miere).

Tratează constipația
Lămâia conține pectine, un tip de fibre care formează un gel intestinal ce ușurează mișcările peristaltice. Astfel, sucul de lămâie contribuie prevenirea costipației și la o mai bună digestie a alimentelor prăjite, deoarece acizii acestuia topesc grăsimile.
Așadar, ori de câte ori iei o masă bogat în grăsimi asigură-te că bei și un pahar cu suc de lămâie.
În plus, sucul și pulpa de lămâie sunt descompuse în organism pentru fabricarea carbonatului de potasiu care are rolul de a diminua acidul din stomac.

Reduce tensiunea arterială
Potasiul din compoziția lămâii ajută la reglarea fluidelor din organism, în timp ce magneziul relaxează arterele, iar flavonoidele mențin sănătatea vaselor de sânge.
Datorită acestor proprietăți, sucul de lămâie are un rol important în protejarea inimii, reglând tensiunea arterială în cazul persoanelor hipertensive.

Te scapă de durerile dentare
Tamponarea dinților cu comprese înmuitate în suc de lămâie contribuie la atenuarea durerilor dentare. De asemenea, masajul cu suc de lămâie oprește sângerarea gingiilor și elimină mirosul neplăcut al acestora.
Astfel, eviți riscul de a suferi de afecțiuni mai grave, precum parodontoză, o boală gingivală care afectează dintele direct de la rădăcină.


Sursa:http://ro.stiri.yahoo.com, foto:http://www.ziarulring.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu