Fructele citrice sunt benefice femeilor.

Femeile care mănâncă în mod regulat fructe citrice (portocale sau grepfrut) prezintă un risc mai scăzut de a suferi de un atac cerebral, arată un studiu efectuat în SUA.

Cercetătorii au analizat datele colectate de-a lungul a 14 ani într-un studiu ce includea 69.622 de femei ce au relatat în detaliu ce au mâncat. Scopul studiului era studierea efectului pe care flavonoidele (compuşi prezenţi în fructe, legume, ciocolata amăruie şi în vinul roşu) îl au asupra sănătăţii umane.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile care aveau o dietă bogată în portocale, grepfruturi sau sucuri din aceste fructe prezentau un risc cu 19% mai mic de a suferi un atac cerebral decât restul participantelor la studiu.

"Studiile au arătat că o dietă bogată în fructe, legume şi mai ales în vitamina C reduce riscul unui atac cerebral", a comentat Aedin Cassidy, conducătorul studiului publicat în jurnalul ştiinţific Stroke.

Cercetătorii recomandă femeilor să consume portocale şi grepfruturi, dar nu şi sucurile din aceste fructe, pentru a evita zahărul ce se adaugă de obicei în aceste băuturi.

Flavonoidele din citrice au şi alte efecte benefice: cercetări mai vechi au arătat că acestea pot ajuta la prevenirea îngrăşării şi totodată protejează de sindromul metabolic, ce poate conduce la diabet.

Sursa:www.descopera.ro

Oreionul la copii - simptome si tratament

Parotidita epidemica (oreionul) este o boala contagioasa produsa de virusul urlian.

Simptome:

  • Febra (dureaza 3-4 zile)
  • Cefalee
  • Dureri musculare
  • Astenie
  • Scaderea apetitiului
  • Parotida/e marita/e, dureroasa/e ( doar 30-40% dintre pacienti au parotidita) dureaza 7-10 zile

Simptomele apar tipic dupa 16-18 zile ( perioadda poate varia de la 12-25zile) dupa contactul cu persoana infectata

Transmitere

  • Prin picaturi de saliva sau mucus de la nivelul cavitatii bucale, nasului, faringelui atunci cand persoana infectata tuseste, stranuta, vorbeste
  • De la nivelul tacamurilor sau altor suprafete infectate cu virus
  • Persoana bolnava transmite boala incepand cu 1-2 zile inaintea maririi de volum a glandelor salivare si va fi contagioasa 5 zile dupa aceea.
  • Din acest motiv se recomanda izolarea bolnavului 5 zile dupa marirea de volum a glandei parotide

Tratament

  • Nu exista tratament specific
  • Se recomanda hidratare, tratament pentru febra

Complicatii

  • Sunt rare la copii mai frecvente la adulti
  • Surditate la copii - 1 la 20000 de cazuri
  • Encefalita (inflamatia creierului) 1 la 100000
  • Orhita (inflamatia unuia sau ambelor testicule) - 30-40% dintre adultii barbati ce fac boala
  • Mastita (inflamatia sanului) aparae la 30% dintre femeile adulte ce fac boala

Sursa:www.mami.ro

Bananele si beneficiul consumarii lor

Banana este printre primele fructe pe care medicii pediatri le recomanda atunci cand se incepe diversificarea la copii.

Reactiile copiilor la consumul de banane in primele luni de viata difera. In timp ce unii pot dezvolta alergii daca le mananca inainte de 10 luni sau chiar un an, altii incep sa deguste din piureul de fructe cu banane si mar inca de la 4-6 luni.

Ceea ce e adevarat insa este ca bananele au numeroase beneficii asupra sanatatii noastre. Atat copii, cat si adultii pot evita diverse afectiuni sau se pot trata prin cure de banane pentru probleme din cele mai diverse.

In cazul persoanelor care sufera de ulcer, bananele sunt de multe ori printre putinele alimente pe care le pot manca fara sa le provoace dureri. Bananele reduc nivelul acidului din sucul gastric si construiesc un scut protectiv in stomac.

Consumul de banane produce o crestere a energiei, deoarece contine trei tipuri de zaharuri naturale si sanatoase: fructoza, glucoza si zaharoza.

Anemia este una dintre cele mai cunoscute tulburari ale sangelui, din cauza lipsei de globule rosii. Fierul contribuie la refacerea acestora, iar banana are un continut ridicat de fier, tocmai bun pentru a stimula cresterea hemoglobinei din organism.
Pentru persoanele cu tensiunea crescuta, bananele au o contributie excelenta, deoarece continutul lor crescut de potasiu ajuta la scaderea tensiunii.

Bananele sunt bune chiar si pentru sindromul premenstrual, reducand durerile si schimbarile de dispozitie ale femeilor printr-un aport de vitamina B6. Ca sa nu mai punem la socoteala ca potasiul reduce si crampele.

Cine ar fi crezut ca bananele pot veni de hac chiar si depresiei? Datorita continutul de triptofan, norepinefrina si serotonina, bananele sau o stare de relaxare, iar vitamina B calmeaza sistemul nervos.

Nu in ultimul rand, bananele pot fi de folos si pentru cei care incearca sa renunte la fumat. Combinatia vitaminelor A1, C, B6 si B12 laolalta cu potasiul reduc nevoia organismului pentru nicotina.

Sursa:www.mami.ro

Concediu pentru ingrijirea copilului - noutati

De la 1 martie, amandoi parintii vor fi obligati, oficial, sa aiba grija de bebelusul lor. Concret, din concediul de un an, pe care mama sau tatal si-l poate lua pentru cresterea nou-nascutului, cel putin o luna ii va reveni celuilalt partener.

Romania pune astfel in aplicare o directiva europeana care spune ca si tatal, mai mult absent in viata celui mic, trebuie sa-i schimbe scutecele si sa-i faca piureuri de fructe din cand in cand.

Levi este tata de gemeni - Iulia si David - iar sotia lui nu s-ar fi descurcat singura cu doi copii deodata. Ceea ce face Levi, trebuie sa invete de acum toti barbatii cu bebelusi de care se ocupa, in general, sotia. Macar o luna din concediul de un an al mamelor, le va reveni obligatoriu tatilor.

In acest timp, mama va merge la munca si nu va mai primi in acea perioada indemnizatia de crestere a copilului, dar, in schimb, partenerul ei va beneficia de acest drept, calculat dupa aceeasi regula: 75 % din media veniturilor nete, realizate in cele 12 luni dinaintea nasterii copilului.

Noua reglementare se aplica pentru copiii nascuti dupa 1 martie 2012. Tatii care au deja bebelusii acasa par impacati cu ideea, dar nu se stie cum vor reactiona cei care se vor trezi intr-adevar singuri acasa, cu pruncul in brate.

Indemnizatia de crestere a copilului nu poate depasi 3.400 de lei si, pana acum, putea fi luata ori de mama, ori de tata, dupa cum isi dorea fiecare cuplu in parte.

Sursa:http://ro.news.yahoo.com/tatii-trec-la-schimbat-scutece-o-directiva-europeana-060000405.html

Idei pentru zilele de nastere ale micutilor

Chiar daca puiutul tau nu-si va aminti de petrecerea primei sale zile de nastere, fotografiile il vor face sa vada peste timp ca te-ai chinuit sa ii organizezi momente speciale pentru a sarbatori.

1. Lista de invitati nu trebuie sa fie foarte lunga. Limiteaza lista la persoane apropiate, membrii ai familiei si cativa prieteni. Probabil ca unii adulti vor veni si cu micutii lor, dar acest lucru ar trebui mai degraba sa te bucure, dat fiind faptul ca piticii mananca mai putin si astfel iti poti limita bugetul.

2. Stim ca vei fi tentata sa cumperi acele invitatii foarte dragute de la librarie, dar de ce sa cheltuiesti banii, cand tehnologia a facut totul atat de simplu? Poti sa trimiti participantilor invitatii virtuale, prin e-mail sau poti apela la un mesaj scris ori un telefon scurt.
3. Daca vrei sa pastrezi bugetul alocat intr-o limita accesibila, poti opta pentru o petrecere de dimineata sau dupa-amiaza. Astfel, ea nu se va suprapune cu una dintre mesele principale, fie ca e vorba de micul dejun sau pranz. Prin urmare, poti servi invitatii cu mici gustari, pe care le inchei cu dulciuri si mult asteptatul tort. Nu uita sa pregatesti portii atat pentru cei mai, cat si pentru pitici.

4. Daca tot am adus vorba de tort, te sfatuim sa ii prepari lui bebe o prajiturica frumos ornata sau un mini-tort, in care sa pui o lumanare. Dupa ce va sufla, fii sigura ca se va mozoli singur cu crema , asa ca e mai bine sa aiba o prajitura numai a lui. Pentru ceilalti invitati, poti pregati un tort mai mare, din sortimentul preferat.

5. Pentru a evita incidentele pe care copiii le pot provoca, cumpara tacamuri, farfurii si pahare de unica folosinta. Vei scapa nu doar de grija de a avea vesela sparta, ci si de spalatul vaselor la sfarsitul petrecerii.

6. Nu uita sa imortalizezi momentele speciale de pe parcursul petrecerii, pentru ca bebe sa-si aminteasca mai tarziu de distractia pusa la cale de mami si tati la doar un anisor.

7. Asigura pentru copiii invitatilor spatii de joaca in functie de varsta. Pregateste-le creioane de colorat, jucarii, baloane si tot ceea ce i-ar putea bucura.

Dupa ce urmezi sfaturile noastre, nu putem decat sa va uram "Distractie placuta!".

Sursa:www.mami.ro

De ce se tem copiii de persoane straine?

In jurul varstei de 7-8 luni, micutii se sperie de figurile necunoscute. Nu este neaparat o etapa prin care trec toti copiii, insa majoritatea au tendinta sa fie timizi in prezenta persoanelor straine. Ce face puiutul tau de fapt este sa se uite la fetele necunoscute ale celor din jur, apoi cauta cu privirea trasaturile familiare ale mamicii si ale taticului. Acesta se va linisti doar cand isi va da seama ca nu este singur cu necunoscutii.

Se poate observa de asemenea si ca atunci cand un musafir doreste sa se apropie de cel mic, acesta intoarce capul si se ghemuieste in bratele mamei sau ale tatalui. Reactia este si mai puternica daca strainii sunt galagiosi sau daca au fete triste si mai putin prietenoase. Teama atinge cote maxime la copii atunci cand mama nu este pezenta, dat fiind ca aceasta este cea mai cunoscuta figura.

Este recomandat ca piticii sub un an sa nu fie dusi la petreceri cu multe persoane, mai ales daca se observa ca se sperie in astfel de imprejurari. Ei trebuie sa se acomodeze treptat cu strainii, iar necunoscutii trebuie sa invete sa se comporte in preajma celui mic. Pentru a nu-l speria pe prichindel, necunoscutii ar trebui sa zambeasca si sa vorbeasca mai intai cu el, nu sa se duca direct sa-l atinga si sa il ia in brate.

In plus, pentru a se acomoda cu figuri straine din mediul inconjurator, piticul trebuie sa poata vedea oamenii peste umarul mamei atunci cand este tinut in brate la plimbare sau in autobuz.

De asemenea, este posibil ca unele persoane sa ii starneasca micutului curiozitatea, ceea ce il a face sa se apropie de ele fara teama. Doar treptat poate invata micutul sa devina increzator si sa para interesat de persoanele noi din jur, fara sa isi arate o teama vadita fata de ele.

Sursa:www.mami.ro

Figurine de ceara la Baia Mare

Vedete de ceara - wikipedia.orgNefertiti, Cleopatra, Jack Sparrow, Elizabeth Swann sau Alba ca Zapada si cei sapte pitici sunt doar cateva dintre personajele ce au ajuns astazi, 14 februarie, la Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Baia Mare. Exponatele, aduse tocmai de la Muzeul Figurilor de Ceara din Sankt Petersburg, vor putea fi vazute si fotografiate de catre public chiar de maine, vedetele din ceara urmand sa ramana in municipiul maramuresean pentru o luna.

In cadrul expozitiei, vor fi prezentate aproximativ 40 de lucrari care nu au mai fost aduse in Baia Mare. Ele fac parte din portofoliul Muzeul Figurilor de Ceara din Sankt Petersburg, care detine in acest moment sute de exponate, impartite in aproximativ 40 de expozitii itinerante prin lume.

Muzeul are aproximativ 1.300 – 1.400 de figuri, in 40 de expozitii care circula. Acuma am adus aproximativ 40 de figuri, care reprezinta personaje din istoria Egiptului, cum sunt Nefertiti, Cleopatra, personaje din povesti, din filmele artistice, din istoria contemporana, celebritati, vedete si altele”, a explicat unul dintre organizatorii expozitiei, Marian Ciobanu.

O expozitie similara a avut loc in Baia Mare acum 4 ani, insa figurile aduse de aceasta data sunt diferite. Vizitatorii vor putea sa se fotografieze cu personajele lor preferate fara o taxa suplimentara, dupa cum au aratat organizatorii expozitiei.

Pretul unui bilet de intrare va fi 7 lei pentru adulti, 5 lei pentru elevi si studenti si 4 lei pentru grupuri organizate. Expozitia va putea fi vizitata in fiecare zi, intre orele 10.00 si 18.00.

Sursa:www.emm.ro

Codul bunelor manierie pentru copii

Avem cu totii ocazia de a observa copiii in public. Spontaneitatea, energia si impulsivitatea le influenteaza actiunile si cuvintele. De asemenea, multi copii preiau cuvinte sau actiuni de la oamenii din jur. De aceea este bine sa acorzi o atentie deosebita insusirii bunelor maniere de catre cei mici.
Cu siguranta, ai inceput sa il inveti pe copil regulile de buna purtare. Daca vrei sa afli cat de bine si-a insusit cele mai importante reguli de comportament, il poti supune pe cel mic la un test scurt. Adreseaza-i urmatoarele intrebari:
  • Intre prieteni si in cadrul familiei, mai este nevoie sa spui „Multumesc” si „Te rog”?
  • Cand intalnesti pe strada o persoana cunoscuta care nu pare sa te vada, o mai saluti?
  • Este recomandat sa tii coatele pe masa in timp ce mananci?
  • Cand intri in sala de clasa, ii saluti doar pe colegii langa care stai sau ii saluti pe toti colegii prezenti?
  • Cum reactionezi atunci cand, in timp ce profesorul vorbeste, colegul tau vrea sa iti vorbeasca?
  • Cum se foloseste servetul atunci cand esti la masa?
  • Daca te dezechilibrezi in autobuz din cauza unei frane bruste si lovesti pe cineva, este nevoie sa iti ceri scuze?

Daca cel mic nu stie raspunsurile la aceste intrebari sau ofera raspunsuri incorecte, inseamna ca mai e nevoie de putin efort pentru a-l invata codul bunelor maniere. Mai jos vei gasi o serie de materiale care iti pot fi de ajutor in aceasta privinta.

Codul bunelor maniere la scoala

Mediile sociale in care copiii se integreaza de la cele de mici varste sunt cele ale institutiilor de invatamant pe care le frecventeaza. Astfel, printre regulile si tipurile de comportamente pe care il ajuti sa le adopte in diverse contexte, un rol special ar trebui sa-l aiba regulile de comportament la gradinita sau la scoala.

Afla mai multe despre bunele maniere la scoala

Codul bunelor maniere in societate

Importanta invatarii manierelor elegante este covarsitoare asupra modului in care copilul isi formeaza personalitatea si reuseste sa se integreze in societate. Iti prezentam cele mai importante reguli de comportament in societate pentru copiii mici. Este bine sa incepi sa il inveti cat mai devreme si sa il ajuti sa exerseze aceste reguli cat mai des, pentru a te asigura ca si le va insusi in mod corect. Politetea si manierele elegante sunt esentiale pentru succesul social al copilului tau.

Afla mai multe despre bunele maniere in societate

Codul bunelor maniere in vizita

Exista doua categorii de situatii care pot sa aiba loc atunci cand vorbim de vizite si bunele maniere: a fi gazda si a fi oaspete. Pentru a indeplini ambele roluri cu succes, este necesar ca micutul tau sa cunoasca o serie de reguli. Iti oferim cateva sugestii despre ce ar trebui sa stie copilul atunci cand se afla in fiecare dintre aceste situatii.

Afla mai multe despre bunele maniere in vizita

Codul bunelor maniere la masa

Inca de la cele mai mici varste este ideal sa iti inveti copilul cateva reguli esentiale de comportament la masa. Acestea sunt necesare pentru ca el sa faca o buna impresie cu ocazia unei mese oficiale sau a unei petreceri, intr-o vizita sau chiar la iesirile in oras cu prietenii.

Afla mai multe despre bunele maniere la masa

Codul bunelor maniere la restaurant

La varsta adolescentei, copilul tau va frecventa localuri mai diverse decat cele cu care era obisnuit. De exemplu, pentru o intalnire romantica va alege probabil un restaurant. Pentru a te asigura ca prima sa iesire de acest fel va decurge fara incidente, poti sa parcurgi impreuna cu el cateva dintre regulile de politete specifice mesei la restaurant.

Afla mai multe despre bunele maniere la restaurant

Cat de important este pentru tine codul bunelor maniere in educatia copiilor si ce ai recomanda altor parinti pentru a avea copii bine crescuti?

Sursa:www.suntparinte.ro

Cum ne protejam organismul impotriva frigului

Gerul naprasnic care a pus stapanire pe judet le-a dat mari batai de cap maramuresenilor. Afectiunile respiratorii, reactiile alergice sau degeraturile au fost la ordinea zilei in ultima perioada, majoritatea bolnavilor ajungand la medici pentru ca nu s-au imbracat sau nu s-au hranit corespunzator. Specialistii recomanda alimentele bogate in proteine si grasimi si o mai mare atentie la articolele vestimentare pe care le purtam, cand afara sunt temperaturi extrem de scazute.

Carnea de pui sau de peste este sursa de proteine pe care o recomanda, de obicei, specialistii. Nu si atunci cand mercurul din termometre indica temperaturi foarte scazute, pentru ca organismul uman are nevoie de un aport mai mare de grasimi.

“Tot timpul anului le spun pacientilor sa nu consume carne de porc! Acum cred ca e singura data cand le-as recomanda sa manance carne grasa”, a spus medicul Felicia Borz.

Nutritionistii atrag atentia ca, in perioada rece, citricele, ceaiurile de plante, dar si alimentele bogate in vitamina C nu trebuie sa lipseasca de pe masa. Si consumul de lichide are un rol important, atunci cand afara este foarte frig.

“In primul rand, ar trebui foarte tare sa ne hidratam, este stiut ca din cauza frigului, organismul se adapteaza mai greu si consuma foarte multa energie si atunci ar trebui sa consumam mai hiperproteic, hipercaloric, sa mancam mai multa carne si cu mai multe grasimi. Dar toate cu masura si clar sa evitam prajelile si rantasurile”, a adaugat Borz.

Pe langa alimentatie, si imbracamintea trebuie sa fie potrivita conditiilor atmosferice. Maramuresenii sunt sfatuiti sa poarte doar haine din bumbac, care lasa pielea sa respire, sa aiba grija ca in incaltaminte sa nu intre apa si sa-si acopere extremitatile cand se expun la frig.

Sursa:www.emm.ro

Cum sa monitorizezi accesul copiilor la internet

Vremurile cand micutii se jucau doar cu masinute si papusi au trecut de mult. Noua tehnologie ii acapareaza de la varste din ce in ce mai mici. Invata inca de la 2-3 ani sa utilizeze computerul si nu dureaza mult pana cand descopera si infinita lume a internetului.

Modelul parintilor functioneaza intotdeauna, asa ca atunci cand te vede tastand frenetic si privind incruntata la monitor, cu prima ocazia va incerca sa-ti imite comportamentul.

Cand sunt mai mici, accesul lor poate fi limitat doar la jocuri pe calculator, insa pe masura ce cresc, vor dori sa caute diferite informatii pentru proiecte si referate la scoala. Riscurile expunerii unui minor la capcanele internetului sunt insa destul de mari, prin urmare parintii sunt datori sa fie atenti pentru a evita acest lucru. Abia dupa ce va invata sa navigheze cu responsabilitate, vei putea sta linistita ca nu va mai fi bombardat cu eventuale mesaje pornografice sau cu propuneri din partea pradatorilor online.

  • Mai intai, nu duce computerul de la bun inceput in camera copilului. Mai ales daca acesta este inca la o varsta in care curiozitatea nu-i da pace, este de preferat sa ai posibilitatea sa-i supraveghezi vizitele online. Prin urmare, pozitioneaza calculatorul sau laptopul in camera de zi, intr-un spatiu deschis, astfel incat monitorul sa poata fi observat din orice unghi.
  • Descarca si instaleaza programe care restrictioneaza accesul minorilor la anumite pagini web sau camere de chat. De asemenea, asigura-te ca ai un sistem antivirus bun, in cazul in care micutul tau va accesa din greseala un link riscant.
  • Verifica frecvent in baza de date a computerului paginile accesate. Poti face acest lucru prin deschiderea browser-ului web si apasarea concomitenta a tastelor CTRL+H. Ti se vor afisa, pe zile, siteurile vizitate.
  • Discuta cu micutul tau care sunt pericolele internetului si invata-l sa il foloseasca responsabil. Oricum, o perioada tot este recomandat sa fie supravegheat.
  • Daca puiul tau vrea o adresa de mail chiar dinainte de a pleca in clasa intai, permite-i sa o foloseasca pe a ta, sau creeaza una la care sa stii parola, pentru a putea verifica mailurile primite.
  • Stabileste un program de stat la calculator zilnic. Dincolo de faptul ca sederea indelungata in fata monitorului afecteaza vederea, copilul tau nu trebuie sa devina dependent de computer, asa cum patesc multi adolescenti. Indiferent ca este vorba de cateva jocuri sau de cautarea unor informatii, spune-i dinainte cat are voie sa stea si nu te lasa manipulata atunci cand solicita prelungiri.

Sursa:www.mami.ro

10 Alimente pentru o talie mai subtire

Vrei sa ai o talie mai subtire? Adevarul (trist) e ca uneori nu conteaza pozitia in care stai – ti se vede abdomenul balonat, si stii ca asta nu trebuie sa se intample, in mod normal. Daca vrei intr-adevar o talie mai subtire, un abdomen suplu, sexi, va trebui sa iti schimbi dieta si sa incluzi alimente care contin suficiente fibre, pentru a combate gazele, antioxidanti pentru a-ti creste eficienta exercitiilor abdominale, proteine pentru a avea un metabolism sanatos. Include in dieta ta cele 10 recomandari alimentare, care te vor ajuta in mod garantat sa iti micsorezi talia si sa combati efectele balonarii.

1. Migdalele

Aceste nuci versatile, cu gust amarui, contin fibre si proteine care cresc senzatia de satietate, dar si vitamina E, un puternic anti-oxidant. De asemenea, ele reprezinta o buna sursa de maneziu, un mineral pe care corpul tau trebuie sa il primeasca, pentru a fi capabil sa produca energie, sa construiasca masa musculara si sa regleze zaharurile din sange. Un nivel constant al zaharului din sange ajuta la prevenirea poftelor care pot conduce la mancat excesiv si crestere in greutate. Dar ceea ce face migdalele sa fie si mai interesante pentru dieta este capacitatea acestora de a bloca absorbtia caloriilor – compozitia peretilor celulari poate ajuta la reducerea absorbtiei grasimii, ceea ce le transforma in nuci foarte sanatoase.

2. Ouale

Acestea reprezinta sursa perfecta de proteine, si sunt respectate de catre dieteticieni datorita echilibrului de amino-acizi esentiali (folositi de catre corp pentru a construi orice, de la fibrele musculare pana la substantele produse de catre creier). De asemenea, sunt bune deoarece ne ajuta sa ne pastram rezolutiile de dieta si sa nu ne apropiem de dulciuri si prajituri – cercetarile arata ca cei care mananca oua la micul dejun isi pastreaza senzatia de satietate pe tot parcursul zilei, comparativ cu persoanele care au un mic dejun compus din carbohidrati precum painea sau dulciurile.

Recomandarea noastra: Incearca sa mananci un ou zilnic, dimineata, in afara cazului in care ai colesterolul ridicat.

3. Soia

Boabele de soia reprezinta o sursa excelenta de antioxidanti, fibre si proteine. In plus, sunt incredibil de versatile – poti sa mananci boabe uscate, poti sa le incluzi in supe sau sa pui tofu in shake-ul pe care il bei in mod obisnuit dimineata. Laptele de soia este foarte bun si pentru a inlocui o masa, atunci cand iti propui acest lucru – un studiu efectual de catre Jurnalul Colegiul;ui American de Nutritie releva faptul ca persoanele cu exces de greutate care au avut o dieta bazata pe un supliment de soia (pentru a inlocui o masa de pe parcursul zilei) au slabit mai mult decat cele care au folosit un supliment pe baza de lactate.

Recomandarea noastra: Include in dieta ta zilnica 25 de grame de proteine din soia – jumatate de ceasca de boabe fierte la aburi are cam 130 de calorii si 11 grame de proteine. Alege alimentul integral in detrimentul unor produse procesate, care este posibil sa nu aiba toate beneficiile mentionate.

4. Merele

Un studiu realizat in 2003 a relevat faptul ca femeile care au inclus in dieta lor zilnica 3 mere, timp de 3 luni, au slabit mai mult decat cele care nu au procedat in aceasta maniera. Un mar mare contine 5 grame de fibre dar si 85% apa, care iti cresc senzatia de satietate fara a-ti oferi un aport mare de calorii.

5. Fructele de padure

Majoritatea sunt pline de fibre, pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta zilnica – cu cat consumi mai multe fibre (idealul este de 25 – 35 de grame zilnic) cu atat absorbi mai putine calorii din ceea ce mananci, si asta deoarece multe alimente sunt eliminate de catre sistemul tau inainte de a fi complet digerate, in conditiile in care contin fibre. Fructele de padure sunt, de asemenea, bogate in anti-oxidanti, care nu numai te protejeaza impotriva cancerului si a altor boli, dar te si ajuta sa obtii rezultate mai bune de la exercitiile fizice pe care le efectuezi.

Recomandarea noastra: Mananca cel putin jumatate de ceasca de fructe zilnic!

6. Legumele cu frunze verzi

Carotenoidele continute (care te ajuta in lupta impotriva cancerului) nu iti vor subtia in mod real talia, dar cu siguranta te vor ajuta sa reduci aportul general de calorii. O ceasca de spanac contine 40 de calorii iar o ceasca de broccoli are 55 si contine aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre. Multe legume cu frunze verzi reprezinta si o sursa minunata de calciu, un ingredient absolut necesar pentru contractiile musculare – cu alte cuvinte, acestea te ajuta sa iti “alimentezi” exercitiile fizice.

Recomnadarea noastra: Incearca sa incluzi in dieta ta zilnica 3 portii de legume cu frunze verzi. Cumpara spanac, spala-l si adauga-l la cat mai multe mese, in supe, salate, paste si sanvisuri. Daca nu iti place spanacul sau te-ai saturat de el, gandeste-te la broccoli, varza sau salata verde.

7. Iaurtul

Persoanele care isi iau aportul de calciu din iaurt, comparativ cu alte surse, tind sa slabeasca mai mult in zona mediana – arata un studiu publicat recent in Jurnalul International al Obezitatii. Bacteriile probiote continute in majoritatea tipurilor de iaurt ajuta la pastrarea sistemului digestiv sanatos, ceea ce se traduce intr-o incidenta mai mica a balonarii, costipatiei – deci abdomenul tau va arata mai plat si mai sexi!

Recomandarea noastra: Consuma iaurtul natural, degresat si neindulcit care contine culturi active. Daca vrei sa ii dai gust, adauga fructe proaspete.

8. Supa de legume

Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au dovedit ca persoanele care si-au format obiceiul de a consuma de doua ori pe zi supa de legume (saraca in grasimi) au reusit sa aiba mai mare succes la slabit decat cele care aveau acelasi aport calorit din alimente solide. De semenea, persoanele care au consumat supa au reusit sa slabeasca, in medie, 8 kg pe an, si sa isi pastreze greutatea.

9. Somonul

Fructele de mare si pestele (in special cel gras precum somonul, tonul si mackerelul) reprezinta surse excelente de acizi grasi omega-3. Aceste grasimi sanatoase promoveaza arderea grasimilor prin eficientizarea metabolismului. Mai mult decat atat, fructele de mare ajuta la cresterea timpului de digestie, mentinerea senzatiei de satietate si prevenirea poftelor.

Recomandarea noastra: Incearca sa incluzi cel putin 2 portii in meniul spatamanal. Somonul salbatic (desi mai scump) contine mai multi acizi grasi comparati cu cel de cultura.

10. Quinoa

Nu ai auzit niciodata de acestea?! Cerealele integrale contin 5 grame de fibre si 11 grame de proteine la o portie de jumatate de ceasca. Gateste-le asa cum ai gati orice alte cereale si vei aprecia gustul 9asemanator cu cel al nucii ) si textura mai tare, comparativa cu cea a orezului salbatic.

Recomandarea noastra: Incearca sa mananci o portie de jumatate de ceasca, zilnic – o poti adauga in salate, supe sau manca impreuna cu legume facute la aburi.


Sursa:http://www.plusdieta.ro

Burn the streets 2012 - Baia Mare

Burn The Streets 2012 – Punem orasul pe jar! Iarasi.
Prima editie Burn The Streets a lasat o puternica impresie tuturor participantilor si spectatorilor: snowboarding la un nivel nemaiintalnit in Romania, un parcurs apreciat unanim si o petrecere care ne-a tinut in focuri pana de dimineata, asa cum cere traditia five-O. Ne-am intors sa ridicam stacheta!

Avem un setup nou-nout, un show asigurat
de unii dintre cei mai buni rideri din Europa, un concert live al trupei Parazitii inainte de finala si tradtionala petrecere five-O. Nu e greseala de tipar, am spus “cei mai buni rideri din Europa” si “concert live Parazitii”!

Data fierbinte este 18 februarie. Va asteptam sa va sustineti favoritii si sa fiti martorii unui spectacol de exceptie. Un incendiu de buna dispozitie garantat!


Informatii suplimentare gasiti pe site-ul official
www.burnthestreets.ro

Sursa: www.burnthestreets.ro

Cum protejam copilul impotriva gerului?

Iata cateva idei de protectie impotriva gerului!

1. Asigurati-va ca imbracamintea copiilor este potrivita pentru a se juca afara. Manusile impermeabile cu un deget sunt mai potrivite decat cele cu 5 degete pentru ca asigura un confort termic mai bun degetelor care se pot incalzi unul de la celalalt. Protejati cat mai bine toate extremitatile, cu: manusi, sosete groase de lana sau bumbac, caciuli groase care sa acopere cat mai bine capul si urechile, eventual casti pentru urechi, fular si incaltaminte impermeabila. Chiar daca haina are gluga, insistati sa poarte si caciula pentru ca il protejeaza mai bine.

2. Degetele de la maini si picioare prezinta cel mai mare risc pentru degeraturi. De aceea asigurati-va ca incaltamintea nu este prea stansa pe picior deoarece circulatia periferica proasta creste risul degeraturilor. Cizmele trebuie sa fie potrivite conditiilor de afara si in stare buna (sa nu fie dezlipite, talpa crapata).

3. Folositi 2-3 randuri de haine subtiri si calduroase sub haina de iarna, decat un singur pulover foarte gros. Avantajul este ca intre straturile de haine se mentine cladura, iar daca mai tarziu copilul se incalzeste, poate renunta usor la un rand de haine.

4. Limitati timpul petrecut afara de copii, mai ales daca este viscol si temperaturile sunt foarte scazute. Urmati recomandarile meteorologilor si fiti prudenti. Nu uitati de zicala "Paza buna trece primejdia rea."

5. Pielea copiilor este foarte sensibila, asa ca e normal sa o protejati inainte de a iesi afara. Aplicati o crema hidratanta pe pielea fetei, mai ales obraji si barbie, si o crema de protectie pe buze. Nu uitati ca arsurile solare sunt posibile si intr-o zi insorita si rece, mai ales daca lumina soarelui se reflecta in zapada. In aceste situatii, folositi o crema cu factor de protectie solara.

6. De obicei copiii nu se plang de frig, dar atunci cand o fac, trebuie luati in serios si adusi imediat in casa. Un ceai cald ii va ajuta sa se incalzeasca repede. Daca sunt semne de degeraturi, cheama imediat medicul. Pana la sosirea acestuia, inveleste-i mainile sau picioarele intr-un prosop inmuiat in apa calda. Nu frecati niciodata zonele de piele afectate de ger!

Protectia impotriva gerului trebuie sa fie o prioritate atat pentru parinti cat si pentru copii in anotimpul rece.

Copii si gradinita

Cand micutul tau este pregatit sa mearga la gradi, stii ca este o etapa pregatitoare pentru cand va pleca in clasa intai. Cum ajunge insa acolo?

Gradinita este in general privita de parinti ca premergatoare anilor de scoala, pregatindu-l pe cel mic pentru programul clasei intai, socializare si concentrarea atentiei la diverse activitati individuale sau de grup. Perioada de gradi joaca insa un rol mult mai important, ajutandu-l pe cle mic sa-si dezvolte anumite abilitati specifice varstei.

Copiii de gradinita, adica in jurul varstei de 4-5 ani:

  • Sunt plini de entuziasm fata de ceea ce este nou si pregatiti oricand sa stea pe langa tine pentru a vedea ce faci si daca le dai si lor de indeplinit o sarcina pentru a simti ca te-au ajutat.
  • Totusi, nu se avanta asupra lucrurilor pe care nu stiu sa le faca, dar atunci cand duc la bun sfarsit o activitate, asteapta sa fie laudati.
  • Sunt in cautare de afectiune, dar in acelasi timp sunt plini de energie, zvapaiati si neastamparati.
  • Nu se concentreaza prea mult timp la un singur lucru si isi schimba rapid comportamentul de la o extrema la alta.
  • Este posibil ca pe parcursul anului sa devina si mai neascultator din cauza colectivului din care face parte.

Mersul la gradinita ar trebui sa aiba un impact asupra educatiei si dezvoltarii copilului in urmatoarele sensuri:

  • Copilul invata sa se inteleaga pe sine si sa se autocontroleze, adoptand in acelasi timp o imagine pozitiva si realista despre propria persoana.
  • Incepe sa isi dea seama de existenta anumitor sentimente (de exemplu, teama de colectiv, furie pe un coleg care il tachineaza, simpatie pentru o colega sau un coleg, respect fata de doamna educatoare etc.).
  • Invata respectul fata de ceilalti si fata de sine.
  • Socializeaza mai bine cu alti copii de aceeasi varsta si se integreaza in grupuri pentru a desfasura diverse activitati impreuna.
  • Incepe sa isi dea seama de relatia cauza-efect, de faptul ca actiunile sale au anumite consecinte si ajunge sa invete din propriile greseli.

Sursa: http://www.mami.ro

Dieta Dukan

Dupa o discutie avuta cu una dintre prietenele mele legat de diete si cure de slabire, m-am hotarit sa tin si eu dieta despre care mi-a povestit ea. Am intrat pe net pentru a ma documenta si am luat hotarirea sa incep pentru prima data in viata mea o cura de slabire.

Despre ce este vorba? Dieta DUKAN.
Trebuie sa va marturisesc insa ca prima etapa este foarte grea (cel putin pentru mine a fost) deoarece nu ai voie sa maninci decit proteine (eu fiind obisnuita sa maninc mai mult legume si fructe), dar odata trecuta in faza 2 poti sa combini proteine si legume si de aici cura devine putin mai usoara de tinut .

Am inceput cura in 10.01 si pina la data de 1.02, am slabit 3,4kg. E un rezultat neasteptat trebuie sa recunosc si asta m-a motivat sa duc dieta pina la capat. (de la 61,8 - 55 kg sper sa reusesc) Am sa va tin la curent cu evolutia.

Nu vreau sa ii fac reclama, vroiam doar sa va dau un sfat legat de cura de slabire si sa impartasesc cu voi din experienta mea avuta cu dieta Dukan. Pentru mine chiar functioneaza, chiar daca in ultima vreme am mai si trisat si am mancat si chestii interzise. :)

Singurul "dezavantaj " al dietei este faptul ca tot pantalonii imi sunt largi si trebuie sa fac niste noi investitii! :)))

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre aceast dieta am sa postez mai jos citeva site-uri ajutatoare.

- http://www.plusdieta.ro/dieta-dukan
- http://dietadukan.ro/
- http://www.dukandiet.co.uk/ - aici , completind un chestionar veti putea afla care este adevarata voastra greutate si cit vor dura fiecare etapa in parte.


In cazul in care va apucati de cura se ne spuneti si noua cu evolueaza "problema". Succes