
Va urez tuturor un an nou mai bun si plin de fericire!!!!
,,Rezultatele noastre au arătat că sucul de rodie poate fi un bun remediu pentru stres. Consumând suc de rodie poţi înlătura stresul cronic, dar ai grijă şi de starea ta de sănătate”, Emad Al-Dujaili, medic la Universitatea ,,Queen Margaret” din Edinburgh (Anglia).
Bogată în acid folic, vitamina A şi E, rodia conţine de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Fructul are efecte anti-îmbătrânire, dar este şi un bun aliat în lupta împotriva cancerului şi a afecţiunilor cardiace.
Iata si o idee de desert pentru masa de Craciun.
Desert cu rodie si zmeura
Ingrediente: 135 g jeleu de zmeura; 60 ml apa fiarta; o lingura de zahar; 480 ml vin rosu dulce; 100 g boabe proaspete de rodie; 100 g zmeura proaspata; frisca (de preferat din smantana); frunze de busuioc.
Mod de preparare: Jeleul se taie bucati si se pune alaturi de zahar si apa intr-un bol la microunde timp de 1 minut. Se adauga vinul si se mixeaza. Fructele se impart in 4 sau 6 portii si se pun in pahare. Se lasa la frigider 3 ore. Cat timp stau la frigider, acopera gura paharelor cu o folie de aluminiu sau celofan. Inainte de a se servi, se adauga frisca din smantana si se pun frunzulitele de busuioc. Cantitati pentru 4, 6 portii. Timp de preparare: 10’.
Sursa:http://ro.news.yahoo.com/sucul-rodie-te-scap%C4%83-stres-102000722.html
"Am dovedit ca daca actionam ca o comunitate putem sa modelam societatea in care traim. Impreuna am convins un minister ca salvarea padurilor virgine este o prioritate, un pas mare spre o Romanie in care vocea noastra conteaza. WWF-Romania si Ministerul Mediului si Padurilor au incheiat un protocol care prevede stoparea imediata a taierilor in padurile virgine. Cele peste 100.000 de mii de voci care au raspuns apelului nostru au fost auzite.
Cu o singura semnatura pentru petitia de pe padurivirgine.ro ati acordat o sansa uriasa ultimelor paduri virgine din Romania si celor peste 13.000 de specii din aceste locuri cu adevarat unice. Am dovedit ca impreuna putem sa schimbam ziua de maine, insa pentru asta trebuie sa ramanem uniti. WWF-Romania va multumeste pentru sprijinul acordat acestei cauze si va promite ca vor urma lucruri la fel de bune, pasi la fel de importanti si la fel de multe motive pentru a zambi."
Anul acesta am dat peste citeva sugestii dragute si usoare pe care le puteti face si voi.
Nu stiu cita lume a auzit de Alexandru Tomescu (sper din tot sufletul ca sunt cit mai multi), dar va recomand sa mergeti la unul dintre concertele sustinute de el. Cu o carieră impresionantă, ce se întinde pe 4 continente şi peste 30 de ţări, Alexandru Tomescu se detaşează net drept liderul tinerei generaţii de violonişti români. Personalitatea charismatică a artistului, profunzimea şi frumuseţea interpretărilor sale incanta publicul de fiecare data. Nu degeaba, in mâinile tânărului artist se găseşte celebra vioară Stradivarius Elder – Voicu din 1702, instrument de o inestimabilă valoare, ce face parte din Patrimoniul Naţional al României.
De curand Alexandru Tomescu impreuna cu Razvan Suma, Toma Popovici au pornit intr-un nou turneu prin tara intitulat ART TIME, cu scopul de a incanta publicul dornic de astfel de evenimente in orasele in care nu exsita filarmonica( dupa spusele artistului). Am avut astfel ocazia sa-i ascult aseara in sala de spectacole a Liceului de Arta din Baia Mare. Intr-o sala plina pina la refuz, artistii au reusit sa incante audienata, astfel ca la sfarsitul spectacolului acestea sa nu isi mai doreasca sa plece acasa, rasplatindu-i pe artisti cu ropote de aplauze.
Programele muzicale propuse variază de la Very Classic (progam prezentat aseara la Baia Mare) şi Light Classic la Fusion ( in cadrul caruia muzicieni vor interpreta atât coveruri ale unor piese celebre semnate The Beatles sau Led Zeppelin, cât şi lucrări de compozitori ca Heitor Villa Lobos sau Julio Santillan)
Pe lista oraşelor cuprinse în itinerariul evenimentelor se mai află Petroşani, Bistriţa, Sibiu, Dumbrăveni, Arcuş, Bucureşti, Bârlad şi Oneşti, Resita. Programele muzicale propuse variază de la Very Classic şi Light Classic la Fusion.
Pentru cei ce nu au avut ocazia sa ii asculte le recomand o seara de relaxare in compania unor artisti de exceptie.
Revista Mami si Disney lanseaza in luna decembrie Dictionarul care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nici unui copil!
Micile Genii - Racheta, Leo, Annie, Quincy si June - au creat "Primul meu dictionar ilustrat", cea mai ambitioasa aventura a lor. Structurat in 3 volume si cu peste 900 de imagini si cuvinte, "Primul meu dictionar ilustrat roman - englez" il va ajuta pe cel mic sa invete limba engleza intr-un mod distractiv si inovativ.
In volumul 1 din "Primul meu dictionar ilustrat" vom invata cum se numesc lucrurile din camera copilului, din baie, din bucatarie. Vom invata toate cuvintele care definesc lucrurile pe care le observam in gradina, ne jucam cu animalutele de companie si la locul de joaca. La finalul fiecarei calatorii veti afla cate cuvinte ati reusit sa invatati.
Nu trebuie sa studiati aceasta carte de la inceput pana la sfarsit in ordinea in care este ea scrisa sau sa o parcurgeti pe toata de la prima citire! Lasati copiii sa aleaga ceea ce li se pare lor interesant. Copiii care nu stiu sa citeasca inca vor incepe sa asocieze imaginile si cuvintele, iar cei care au inceput sa citeasca vor citi singuri cuvintele, atat in limba romana, cat si in engleza, impreuna cu explicatiile acestora.
In volumul 2 din "Primul meu dictionar ilustrat" plecam impreuna cu Micile Genii sa descoperim orasul in care locuim. Mergem la restaurant, la cinema, in vizita la pompieri, la scoala, iar la finalul zilei vom aduna noile cuvinte invatate. In limba romana si in engleza.
Nu uitati sa "va puneti centurile de siguranta" la pornirea in aceasta aventura a cuvintelor alaturi de copiii dumneavoastra. Incurajati copiii sa va intrebe si sa afle cat mai multe lucruri. Daca unui obiect, in zona unde locuiti dumneavoastra, i se spune altfel decat cel din aceasta carte aratati-l copilului si explicati-i ca acesta inseamna acelasi lucru.
In volumul 3 din "Primul meu dictionar ilustrat" plecam sa descoperim obiectele din lumea larga. Cautam animalele la ele acasa - in jungla, in savana, la Polul Nord ori sub apa - exploram spatiul cosmic, dar revenim cu picioarele pe pamant pentru a face ultima descoperire interesanta: corpul nostru!
Lasati copiii sa aleaga ceea ce li se pare lor interesant. "Primul meu dictionar ilustrat" este conceput pentru a inspira creativitatea si gandirea lor cat si dezvoltarea dorintei si abilitatii de a citi. Cuvintele, obiectele si locurile din aceasta carte au fost alese cu ajutorul cadrelor didactice pentru a oferi o gama larga de subiecte cu diferite nivele de dificultate.
Menta este cunoscuta in popor pentru improspatarea respiratiei, dar frunzele ei au multe beneficii pentru sanatatea noastra.
Menta este bogata in nutrienti, dar si in beneficii medicinale. Gustul sau aparte si mirosul specific au servit de multe ori in trecut drept medicament, iar pe parcurs, aroma de menta a ajuns la fel de cunoscuta ca si cea de struguri sau de lamaie.
Minta poate fi achizitionata sub forma de frunze pentru a fi adaugata in ceai, cafea sau drept condiment la mancaruri. In plus, ea se gaseste din belsug si in produse precum pasta de dinti, lumanari, inghetata, ciocolata, lichior sau guma de mestecat.
Toate acestea ofera, prin continutul de menta, un izvor de sanatate:
Daca tu sau copilul tau sunteti alergici la menta, nu ezitati sa contactati medicul inainte de a consuma sub orice forma frunze de menta. De retinut este si ca menta trebuie consumata cu moderatie pentru a nu da efecte secundare.
Sursa:www.mami.ro
Probabil ati auzit pe la televizor sau ati citit prin diferite ziare despre "Bucataria Hoinara" si v-ati intrebat ce o mai fi si asta........ Prima data cand am auzit de acest concept a fost atunci cind un prieten de al meu, mare bucatar si protagonist in acest proiect mi-a trimis citeva poze ce mi-au starnit interesul.
Bucătăria Hoinară este un album de fotografie și de gusturi. Deși își spune "bucătărie”, nu conține rețete, ci mai degrabă întîlniri. Între oameni, locuri, ingrediente - fiecare cu povestea și aroma sa. Albumul adună în paginile sale călătoria și gastronomia, gusturile locale cu cele de aiurea, Banatul cu Patagonia, iarba de acasă cu verdele de Papaya și creveții jumbo cu Mocănița.
Albumul este o colecție de "popasuri de bucătărie” în toate regiunile din România, în locuri fermecătoare - unele dintre ele foarte puțin cunoscute. Se gătește în gospodării țărănești și șoproane părăsite, în curți de biserici, pe malul Dunării, pe plaja de la Portița sau în mlaștina Letea.
Odată popasul descoperit, se trece la partea cu adevărat savuroasă a gătitului. Gusturile se combină exuberant, după inspirația invitaților-bucătari ai lui Răzvan Voiculescu. Foarte rar se gătește în spiritul locului, mai toate reţetele sînt suprapuneri cosmopolite, gusturi japoneze, mediteraneene, sud-americane amestecate cu aromele "locale”, cu peisajul românesc și cu povestea oamenilor pe care "bucătarii hoinari” îi întîlnesc.
Parcurgind cele 300 de pagini ale albumului, descoperi că o călătorie în Românie poate să devină o savuroasă expediție în jurul (bucătăriilor) lumii.
Albumul este însoțit de un DVD cu making-of. Filmul este realizat de Șerban Georgescu.
Din decembrie, Bucătăria Hoinară va fi în librării.