Decoratiuni de Craciun simple

In preajma sarbatorilor, piticii se intrec in creativitate si indemanare pentru a face decoratiuni pentru brad sau pentru masa de Craciun. Prichindeii sunt fascinati de ornamente si nu pierd nici o ocazie pentru a-si expune operele de arta. De aceea, Craciunul este pentru ei oportunitatea de a-si exersa imaginatia cu mici decoratiuni de sarbatoare. Daca ramane in pana de idei, poti sa il ajuti cu cateva propuneri si chiar sa ii pui la indemana materialele de care are nevoie pentru a-si duce la bun sfarsit micile simboluri.

Inele pentru servetele

Hartia colorata poate fi taiata in benzi cu latimea de doua degete. Puteti alege pentru cei mici hartie verde sau rosie, pentru a fi in ton cu sezonul. Ajutati-i pe prichindei sa desenezi reni, spiridusi sau oameni de zapada pe centrul hartiei cu ajutorul creioanelor colorate, apoi infasurati de proba in jurul unui servet rulat. Dupa ce faceti un semn pe hartie pentru a va orienta, scoateti servetul si lipiti hartia intr-un inel. Ornamentul este gata pentru a impodobi masa de Craciun.

Aranjament de sezon

Piticii vostri pot folosi o cutie de conserva goala ca suport pentru ornament. Aveti grija sa nu ramana parti taioase pentru a evita ranirea celor mici. Cu ajutorul unei vopsele sau a unui spray cu vopsea, colorati conserva pe exterior in auriu sau orice alta nuanta de sarbatoare. Folositi spuma pentru flori sau pamant pentru a umple conserva, apoi adaugati flori de poinsettia, vasc sau ramuri de brad. Sfatuiti-i pe cei mici sa nu lase locuri goale in aranjament. Ei pot aduce conuri de brad sau muschi pentru a acoperi pamantul. Aranjamentul este gata dupa ce piticul va lega o fundita in jurul "ghiveciului".

Suport pentru farfurii

Copiii au nevoie de cartoane colorate pentru acest proiect, dar distractia va fi garantata. Un carton de culoare rosie, dreptunghiular, este recomandat ca suport propriu-zis pentru ca apoi imaginea unui ren sa fie adaugata. Acum urmeaza partea distractiva. Rugati-l pe pitic sa puna piciorul pe o coala maronie. Deseneaza-i conturul talpii, care va deveni fata renului, dupa aceea decupeaza. Pentru coarne, deseneaza conturul celor doua palme ale prichindelului pe o coala neagra. Acestea vor fi si ele decupate si puse in partea superioara a fetei de ren. Dupa lipirea acestor sectiuni, urmeaza desenarea ochilor si a nasului cu ajutorul unor creioane colorate. In final, pentru a putea utiliza suportul pentru farfurii la masa de Craciun, puteti plastifia cartonul decorat.

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu