Rodia - un fruct sanatos

Chiar daca in Romania rodia nu este foarte cunoscuta sau folosita, aceasta este foarte sanatoasa, o cercetare realizată pe 50 de voluntari care au consumat câte 500 ml de suc de rodie pe zi, timp de două săptămâni a evidentiat faptul ca la sfarsitul celor 2 saptamani, participanţii au avut o atitudine pozitivă şi erau mai activi.

,,Rezultatele noastre au arătat că sucul de rodie poate fi un bun remediu pentru stres. Consumând suc de rodie poţi înlătura stresul cronic, dar ai grijă şi de starea ta de sănătate”, Emad Al-Dujaili, medic la Universitatea ,,Queen Margaret” din Edinburgh (Anglia).

Bogată în acid folic, vitamina A şi E, rodia conţine de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Fructul are efecte anti-îmbătrânire, dar este şi un bun aliat în lupta împotriva cancerului şi a afecţiunilor cardiace.

Iata si o idee de desert pentru masa de Craciun.


Desert cu rodie si zmeura
Ingrediente: 135 g jeleu de zmeura; 60 ml apa fiarta; o lingura de zahar; 480 ml vin rosu dulce; 100 g boabe proaspete de rodie; 100 g zmeura proaspata; frisca (de preferat din smantana); frunze de busuioc.

Mod de preparare: Jeleul se taie bucati si se pune alaturi de zahar si apa intr-un bol la microunde timp de 1 minut. Se adauga vinul si se mixeaza. Fructele se impart in 4 sau 6 portii si se pun in pahare. Se lasa la frigider 3 ore. Cat timp stau la frigider, acopera gura paharelor cu o folie de aluminiu sau celofan. Inainte de a se servi, se adauga frisca din smantana si se pun frunzulitele de busuioc. Cantitati pentru 4, 6 portii. Timp de preparare: 10’.

Sursa:http://ro.news.yahoo.com/sucul-rodie-te-scap%C4%83-stres-102000722.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu