Menta si beneficiile ei

Menta este bogata in nutrienti, dar si in beneficii medicinale. Gustul sau aparte si mirosul specific au servit de multe ori in trecut drept medicament, iar pe parcurs, aroma de menta a ajuns la fel de cunoscuta ca si cea de struguri sau de lamaie.

Minta poate fi achizitionata sub forma de frunze pentru a fi adaugata in ceai, cafea sau drept condiment la mancaruri. In plus, ea se gaseste din belsug si in produse precum pasta de dinti, lumanari, inghetata, ciocolata, lichior sau guma de mestecat.

Toate acestea ofera, prin continutul de menta, un izvor de sanatate:

  • Menta este un antioxidant puternic si contribuie la procesul de digestie. In plus, calmeaza durerile de stomac si poate diminua starea de greata, de aceea se recomanda sa fie tinuta in buzunar de catre calatorii cu rau de miscare.
  • Mirosul puternic de menta diminueaza durerile de cap, asa ca exista numeroase creme pe baza de menta care ajuta la indepartarea durerilor.
  • Frunzele de menta au un rol aparte in prevenirea cancerului, prin enzimele din continutul lor. Cea mai mare influenta o au asupra cancerului de plamani sau de piele.
  • Menta ajuta la vindecarea infectiilor si la calmarea durerilor la nivelul pielii. In plus, contribuie la ingrijirea tenului si la prevenirea aparitiei cosurilor.
  • Aroma puternica de menta ajuta la prevenirea simptomelor de tuse si astm. Este folosita in numeroase medicamente, precum si in inhalatori.

Daca tu sau copilul tau sunteti alergici la menta, nu ezitati sa contactati medicul inainte de a consuma sub orice forma frunze de menta. De retinut este si ca menta trebuie consumata cu moderatie pentru a nu da efecte secundare.

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu