Citeva sfaturi pentru picioare frumoase

Picioarele te sustin la orice varsta si greutate, oferindu-ti mobilitate, echilibru si feminitate.Putine dintre noi au timp sa se ocupe de intretinerea picioarelor. Ajunsa acasa obosita, mai degraba adormi spunand povesti. Dar o mama trebuie sa fie si cocheta in fata membrilor familiei, sa poata purta cu eleganta o rochie. Asta presupune sa ai picioare bine ingrijite, adica frumoase.

Rutina zilnica

Seara, poti sta zece minute cu picioarele in apa calduta si doua linguri cu sare grunjoasa. Apoi, clateste-te repede cu apa rece. Baia calda relaxeaza picioarele obosite, iar cea rece stimuleaza circulatia sangelui si impiedica transpiratia. "Dusul" rece fa-l pe toata lungimea piciorului. Cu o crema hidratanta, maseaza de jos in sus, insistand asupra calcaielor si genunchilor.O pedichiura impecabila presupune aplicarea uleiului pentru cuticule si a unui strat de intaritor, urmeaza doua straturi subtiri de oja pentru uniformizare si un strat de lac pentru stralucire si protectie.Saptamanal, ocupa-te de ritualul de infrumusetare! La dus este bine sa inmoi picioarele si sa aplici un scrub din malai, tarate sau zat, amestecate cu miere de albine sau ulei de masline. Freaca bine pielea, insistand pe zonelor cu celulita si, la fel, pe cele sensibile, coate si genunchi.

Pune-ti la punct pedichiura

Daca ai unghiile patate, ia o felie de lamaie si maseaza unghiile pret de un minut. Curata bine unghiile pe dedesubt si nu le taia colturile decat daca te deranjeaza, pentru ca se pare ca au rol de protectie. Maseaza unghiile cu un ulei pentru cuticule sau ulei de ricin ori masline si aplica apoi modelul si oja care-ti plac.

Pielea moarta

...de pe picioare nu trebuie taiata, pentru ca aspectul va fi unul inestetic. La fiecare dus al picioarelor, freaca bine calcaiele cu piatra ponce si nu uita sa le hidratezi! Daca ai bataturi, dupa ce folosesti piatra ponce si usuci bine picioarele, maseaza zonele cu probleme cu crema de galbenele si tataneasa, cu proprietati cicatrizante si calmante.Inainte sa mergi la plaja, ascunde pielea alba, semnele de pe picioare si pe cele din zona inghinala cauzate de epilare folosind o crema autobronzanta, care iti coloreaza frumos pielea. Exista creme autobronzante cu protectie solara, asa ca te poti expune linistita la o portie de bronz natural.

Tratamentul celulitei

Te poti numara printre cele 80% femei care au celulita, asa ca e posibil sa fi intampinat momente cand nu ai purtat rochie din cauza aspectului buretos al picioarelor. Aspectul asta inestetic al "cojii de portocala" poate fi prevenit cu o alimentatie corecta, saraca in grasimi, cu exercitiu fizic si masaje. Zilnic, dupa dus, maseaza picioarele zece minute cu o crema anticelulitica, incepand din zona soldurilor pana la talpa. Stimulezi circulatia sangelui pentru prevenirea varicelor, iar celulita este supusa ingredientelor active din crema, care topesc grasimea.

Picioare fine

Este de datoria ta ca picioarele sa fie impecabile. Nu trebuie sa fii niciodata neepilata, mai ales ca poti folosi nenumarate metode prin care sa indepartezi firele de par. Cu ceara, te epilezi si acasa, si la salon, smulgi firele din radacina si nu va fi nevoie sa recurgi la procedeul asta foarte des. Epilatorul are avantajul ca se foloseste acasa si are acelasi efect ca al cerii, doar ca, in urma lui, pot creste fire pe sub piele. Lama este cea mai rapida metoda de epilat, putin costisitoare, dar parul va creste mai des si mai repede. Daca vrei sa scapi pentru cativa ani buni de parul de pe picioare, incearca interventia cu laser, care este insa destul de costisitoare.Daca faci trei luni step-aerobic sau Pilates, vei avea picioare frumos lucrate si tonificate si presiunea asupra acestora va mai mica. Intr-o ora de astfel de exercitii, scapi in medie de 500 de calorii si mai indepartezi din celulita.Picioarele au cele mai multe glande sudoripare din corp, aproximativ 3.000, asa ca transpira frecvent. Este important sa folosesti o incaltaminte corecta, din panza sau din piele, si sa nu porti ciorapi sau sosete mai mult de o zi. Pentru a trata problema transpiratiei, fa zilnic, timp de 20 de minute, bai de picioare cu decoct de ceai negru, apoi da-te cu pudra de talc pentru bebelusi.


Sursa:http://ro.stiri.yahoo.com; foto:http://www.roportal.ro

Un comentariu:

  1. Foarte bune sfaturile!Daca ar fi urmate am vedea mai multe persoane cu picioare frumoase:)

    RăspundețiȘtergere