5 mituri despre nou-nascuti

Iata cateva sfaturi din batrani de care nu prea e cazul sa tii cont:

1. Bebe nu trebuie hranit in primele ore de la nastere: FALS

Unii sunt de parere ca bebelusul are din pantecele mamei resursele nutritionale necesare pentru urmatoarele ore, asa incat nu trebuie alaptat imediat. Practica a dovedit insa contrariul: cu cat il alaptezi mai repede, cu atat e mai bine. Chiar daca laptele nu vine imediat, pune copilul mai des la san pentru a stimula producerea lui. Colostrul are un continut aparte, de care nu trebuie sa-l privezi pe cel mic.

 2. Nu e bine sa-l scot i din casa FALS

Aerul curat si razele soarelui au efecte benefice asupra ta si a bebelusului, asa ca nu ezita sa iesi cu el afara cand vremea e favorabila. Incepe cu intervale scurte, pe care le poti mari treptat!

3. Daca stranuta, e racit: FALS


Stranutul este un reflex pe care-l au toti copiii si care nu trebuie nicidecum sa te ingrijoreze atata vreme cat nu este insotit de nasuc infundat sau alte simptome de raceala.

4. Fara baita pana cade cordonul: PARTIAL ADEVARAT

Cei mai multi recomanda sa astepti pana se desprinde cordonul ombilical si abia apoi baie lui bebe.
In primele zile dupa nastere, poti sa-l speli doar cu un burete, dar, daca vrei sa-l imbaiezi inainte sa-i cada cordonul, fa-o! Nu neglija insa dezinfectarea si pansarea buricului dupa fiecare baie, astfel incat sa ramana uscat si sa cada cat mai repede.

5. Daca il tii treaz ziua, doarme bine noaptea: FALS

Chiar daca te trezeste noaptea de nenumarate ori si ai face orice pentru cateva ore de odihna, sa-l tii treaz in timpul zilei, atunci cand vrea sa doarma, nu-i o idee buna. O sa devina agitat, iritat si chiar mai plangacios decat inainte. Iar noaptea, cel mai probabil, tot n-o sa doarma.

 
Sursa: www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu