Afectiuni ale ochilor provocate de machiaj

Substanțele din compoziția produselor cosmetice pot avea un impact negativ asupra sănătății ochilor. În cele ce urmează află cum te poate afecta machiajul.
Orice persoană care folosește produse de make-up trebuie să știe că deși ele conțin conservanți care previn dezvoltarea bacteriilor, utilizarea lor necorespunzătoare poate declanșa afecțiuni, precum infecții, uscarea ochilor, inflamație cronică, traumatisme la nivelul ochilor și chiar salazion (o inflamare a glandelor sebacee profunde de la nivelul pleoapelor).

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni este conjunctivita, ca urmare a contactului și contaminării ochilor cu produsele cosmetice sau cu aplicatoarele de machiaj. 

Deși conservanții din compoziția produselor cosmetice protejează parțial pielea împotriva infecțiilor, aceștia pot irita ochii și pielea, mai ales în cazul persoanelor sensibile.

În plus, unii oameni pot fi alergici la arome sau alte ingrediente din compozitia produselor cosmetice. Simptomele alergiei sunt lăcrimarea, mâncărimea și roșeața ochilor sau umflarea și exfolierea pleoapelor.

Cea mai serioasă problemă legată de machiajul ochilor implică afecțiuni la nivelul corneei. Rimelul sau creionul de ochi poate zgâria corneea. În unele cazuri, o eroziune corneană se poate infecta, transformându-se într-un ulcer cornean care poate duce chiar și la orbire.

Sursa: http://www.clickpentrufemei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu