Cum se face sirop de soc


Florile de soc vor apărea spre sfârşitul lunii mai şi sunt numai bune de cules – de preferat într-o zi însorită, când sunt pline de parfum – ca să le transformi în sirop de casă. Diluat cu apă minerală, se obţine o băutură răcoritoare de care să te bucuri de-a lungul verii sau se poate folosi un strop în unele reţete, care conţin fructe şi frişcă.

Sirop din soc şi lămâie

(se obţin aproximativ 1,5l)
Se dizolvă 1,8kg de zahăr tos în 1,2l de apă la foc mic, apoi se aduce totul la punctul de fierbere. Se adaugă 20 de flori de soc, împreună cu coaja rasă de la 2 lămâi – se foloseşte un curăţător de legume pentru a obţine fâşii late. Restul lămâilor se taie felii şi se adaugă în sirop, împreună cu 75g de acid citric (caută-l în farmacii). Se amestecă bine, se acoperă şi se lasă la infuzat 24 de ore într-un loc răcoros. Se strecoară printr-un tifon şi se toarnă în sticle sterilizate. Odată deschise, sticlele se ţin la frigider.

 Sursa: www.goodfood.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu