Cum se pasteaza corect untul


În restaurante, normele de igienă cer ca alimentele să fie împărţie în categorii şi refigerate conform acestora. Există frigidere pentru preparate din carne, pentru lactate şi pentru fructe şi legume. Cum acasă nu ne putem permite acest lux, este necesar să ştim cum se păstreză corect alimentele pentru a nu imprumuta mirosuri şi bacterii, dar mai ales pentru a nu se degrada rapid.

Untul este un produs obţinut din lapte de vacă sau capră, cu o textură uşoară şi cremoasă. Culoarea este galben deschis, iar conţinutul de grăsime ridicat nu îi permite să se întărească la temperaturile din frigider. Aşa trebuie să fie untul de calitate, cel pe care îl preferă bucătarii şi patiserii. Fiind un produs lactat, untul are proprietatea de a absorbi toate mirosurile din frigider. Nu e foarte plăcut să păţeşti aşa ceva, mai ales când ai chef să faci prăjituri. În plus şi aspectul se modifică, iar gustul devine rânced.

Ideal, untul se păstrează în frigider într-un vas închis cu capac (untieră). Poţi folosi untiera şi pentru servirea untului. Chiar şi pentru mesele cu pretenţii există astfel de accesorii foarte elegante.

Dacă ai cumpărat mai mult unt deodată, păstrează în untieră doar ce vei folosi în perioada apropiată, iar restul poţi congela. Ai nevoie de nişte hârtie cerată în care vei impacheta untul şi nişte punguţe speciale pentru congelator. Acestea nu vor permite lipirea de suprafeţele congelatorului sau de alte alimente congelate. În congelator untul poate fi ţinut chiar şi 6 luni, iar în frigider, păstrat corespunzător, se menţine 2 săptămâni.

Sursa:www.goodfood.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu