Importanţa fructelor şi cerealelor în alimentaţia copilului

Fructele sunt o componentă importantă în alimentaţia sugarului, ele constituind o sursă naturală de vitamine şi minerale. Am creat special pentru cei mici, o mâncărică gusoasă de fructe, capabilă să asigure aportul zilnic de nutrienţi atât de necesari pentru un o creştere sănătoasă. Iata citeva propuneri :


Mărul

Este un fruct care conţine o cantitate foarte mare de vitamine şi minerale. Este cel mai indicat pentru un început corect al diversificării alimentaţiei.


Perele

Perele conţin o cantitate foarte mare de acizi organici, care au rol în creşterea activtăţii enzimatice a stomacului, având ca efect creşterea apetitului copilului. Fibrele ce se găsesc în aceste fructe ajută digestia şi tranzitul intestinal.


Căpşunile

Aceste fructe au o valoare energetică foarte mare. Sunt recomandate copiilor care cresc prea încet în greutate. Magneziumul prezent din belşug în aceste fructe ajută la formarea unui sistem osos puternic.

Caisele

Caisele conţin multe viamine şi fier. De asemenea, stabilizează tranzitul intestinal.


Afinele

Au o rol deosebit în dezvoltarea retinei, dar si in stabilizarea traficului intestinal.


Piersicile

Piersicile au un efect calmant asupra organismului, fortifică inima, venele şi circuitul de sânge.


Bananele

Bananele conţin cantităţi importante de fibre şi minerale. Sunt nişte fructe bogate in zaharuri şi magnezium.


Fragii

Au un gust foarte plăcut, şi sunt o sursă foarte bogată de vitamina C


Murele

Murele au o cantitate mare de vitamina C. Consumarea lor este propice mai ales în perioadele în care sunt epidemii de gripă. De asemenea ajută organismul să treacă mai uşor este perioadele de convalescenţă


Prunele

Prunele conţin printre altele şi B12 - cabalamin, o vitamină importantă pentru formarea celulelor roşii din sânge. Biotinul altă substanţă conţinută de prune, este indispensabil pentru transformarea de substanţe în organism şi are grijă de sănătatea şi frumuseţea pieli a părului şi unghiilor.


Cereale

Cerealele sunt o parte indispensabilă din meniul sugarului. Sunt sursă de vitamina B, materie fibroasă şi fier.


Sursa:www.hamanek.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu