Tonifiere pentru proaspetele mamici

Daca ai nascut de curand, singurul efort pe care ti-l poti permite este mersul pe jos. La inceput, agale, apoi, din ce in ce mai rapid.

Pentru inceput, plimbari zilnice

Dupa sase saptamani poti face si gimnastica usoara, chiar daca ai nascut prin cezariana (miscari de incalzire, ridicari pe varfuri). Pentru abdomene insa, trebuie sa astepti cam trei luni. Plimba-te in fiecare zi cam trei sferturi de ora. E adevarat ca rezultatele nu sunt spectaculoase, dar iti pregatesti corpul pentru effort. Odata ce ai trecut de perioada interdictiilor, iti poti face un program de "antrenament" mai complex: impinsul caruciorului pe o strada in panta, de exemplu, este un exercitiu excelent.

Jos burtica!

Abdomenului tau ii cam lipseste tonusul, delicat spus. Nu te supara cand te mai intreaba cineva cand vei naste. Raspunde-i, strangand din dinti, ca bebelusul tau are deja o luna! Numai cine n-a trecut printr-o sarcina isi imagineaza ca iese copilul si gata, ai scapat de burtica. Muschii abdominali trebui intariti, dar cu prudenta. Daca ai nascut normal, incepe cu exercitii usoare, pe care le poti face oriunde si oricand: suge burta cat poti de mult, tine-ti respiratia timp de cinci secunde si apoi umfla burta cu putere. Repeta acest ciclu de zece ori, de fiecare data cand iti aduci aminte. Daca deja ai vechime ca mamica, nu mai sta pe ganduri, abdomenele sunt ceea ce-ti trebuie.

Gimnastica usoara!

Sunt si sporturi care nu te vor solicita foarte tare, dar la care rezultatele vor fi vizibile mult mai repede: inotul pe spate este cel mai bun pentru muschii spatelui, modeland intreg trupul intr-un mod placut, iar gimnastica acvatica are si ea rezultate excelente cu minimum de efort. Daca ai posibilitatea, cumpara-ti o bicicleta sau un stepper sau mergi la o sala de fitness, macar de doua ori pe saptamana cate 30 de minute. Esti indragostita de natura? Iesirile scurte la munte sau la deal se dovedesc nu doar benefice pentru silueta, ci si o adevarata terapie de fericire pentru mintea ta.

sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu