Veste buna pentru iubitorii de ciocolata


Un nou studiu efectuat în Suedia a relevat faptul că un consum sporit de ciocolată conduce la reducerea riscului de a suferi un atac cerebral.

Cercetarea publicată în Journal of the American College of Cardiology constituie o nouă dovadă a efectului pozitiv pe care consumul de cacao îl are asupra sănătăţii umane.

Cercetătorii au studiat un grup de 33.000 de femei de-a lungul a 10 ani. Aceştia au descoperit că în rândul femeilor cu cel mai mare consum săptămânal de ciocolată (mai mult de 45 de grame) s-au înregistrat 2,5 atacuri cerebrale la 1.000 de pacienţi. În rândul femeilor care consumau cea mai mică cantitate de ciocolată (sub 8,9 grame pe săptămână), incidenţa atacurilor cerebrale era de 7,8 la 1.000 de pacienţi.

Specialiştii speculează că protecţia oferită de ciocolată se datorează flavonoizilor, substanţe cunoscute pentru efectul lor antioxidant. Alte studii au arătat că flavonoizii tind să reducă hipertensiunea, un factor de risc al atacurilor cerebrale.

Susanna Larsson, cercetător la Institutul Karolinska din Stockholm, a comentat rezultatele studiului: "ciocolata trebuie consumată cu moderaţie, deoarece conţine multe calorii, lipide şi zahăr. Dat fiind că ciocolata amăruie conţine mai multă cacao şi mai puţin zahăr, consumul acestui tip de ciocolată ar fi mai benefic pentru sănătate".

Sursa:www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu