Idei naturiste impotriva racelii


Usturoiul este unul dintre cele mai vechi remedii impotriva racelii.

Consumat cu regularitate atat de adulti, cat si de copii, previne raceala si asigura o recuperare rapida. Micutii sunt insa reticenti in fata usturoiului din cauza gustului pe care s-ar putea sa-l gaseasca neplacut. O varianta este sa cureti cativa catei de usturoi, pe care sa-i pisezi si apoi sa-i amesteci cu o lingurita de miere. Beneficiile celor doua alimente vor contribui la intarirea sistemului imunitar. Atentie insa, consumul de miere nu este recomandat copiilor sub varsta de un an.

Nasuc infundat?

ULEIUL DE EUCALIPT este un bun produs in acest scop, intrucat este extras din frunzele asa-numitului "copac al febrei". Daca micutul are un somn agitat din cauza ca nu poate respira asa cum trebuie, iata ce trebuie sa faci. Pune 3-4 picaturi de ulei de eucalipt intr-o oala cu apa clocotita si lasa aburul sa invadeze camera, de preferat in zona patutului celui mic. Vei vedea ca nu se va mai foi atat de rau, semn ca narile i-au fost decongestionate.

CEAIUL CU MIERE SI LAMAIE nu da gres niciodata. Dincolo de cantitatea crescuta de lichide de care copilul are nevoie in timpul racelii, mierea si sucul de lamaie au un efect antiviral si antibacterian care calmeaza durerea de gat. Prin urmare, indeamna-l pe micutul tau de peste un anisor sa bea de mai multe ori pe zi acest ceai.

VITAMINA C joaca de asemenea un rol important in intarirea sistemului imunitar, de aceea ea poate reduce durata racelii. Prin urmare, mareste-i doza de fructe si legume bogate in vitamina C atunci cand prezinta simptome de raceala si da-i un supliment cu vitamina C. Daca micutul va avea diaree, inseamna fie ca doza administrata a fost prea mare, fie ca nu tolereaza prea bine aceasta vitamina.

SIROPUL DE SOC, SUPA DE PUI SAU CEAIURILE DE MUSETEL, GHIMBIR, CIMBRU SI SALVIE sunt cunoscute pentru efectele miraculoase pe care le pot avea in ameliorarea simptomelor de raceala. In cazul in care cel mic tuseste, poti prepara fie un sirop, fie o crema. Dupa ce scobesti o ceapa, pune miere in locul miezului si dupa o ora da-i copilului sa bea siropul. Pentru a prepara un unguent eficient, ai nevoie de ulei de masline si ulei din arbore de ceai, pe care le amesteci, iar alifia rezultata o aplici pe pieptul micutului.

In cazul in care nu observi nicio schimbare in starea celui mic dupa cateva zile, nu ezita sa apelezi la un medic pediatru!!!!!!!

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu