Ce beneficii mai au semintele de foarea soarelui


Copiii trebuie sa deprinda de la o varsta cat mai frageda diferite obiceiuri pentru o dantura sanatoasa.

Sfaturi : spalatul pe dinti, folosirea atei dentare, vizita regulata la medicul stomatolog.

O idee ce poate sa completeze rutina pentru grija dintilor sunt semintele de floarea-soarelui decojite, iata si ce beneficii au acestea:

  • In primul rand, semintele decojite ajuta la curatarea dintilor prin textura lor solida si lupta chiar si impotriva cariilor prin indepartarea bacteriilor de pe suprafata dintilor.
  • Mai mult decat atat, semintele de floarea soarelui contribuie la o respiratie frumos mirositoare.
  • Semintele au un continut bogat de calciu si potasiu, ambele extrem de benefice pentru sanatatea danturii. In plus, aceastea contin un adevarat arsenal nutritiv care combate problemele de dantura: proteine, vitamina E, seleniu, mangan, fosfor sau cupru.

Semintele de floarea-soarelui pot constitui o gustare potrivita intre mese, care sa inlocuiasca alte "rontaieli" mai putin sanatoase, care contin zahar si distrug dantura, favorizand aparitia cariilor.

Proprietati la fel de benefice au si alte alimente in cazul in care piticul tau nu vrea sub nicio forma sa se impace cu semintele de floarea-soarelui. Dantura este ajutata si prin consumul regulat de broccoli, seminte de dovleac, morcovi sau mere, toate avand un rol deosebit de important in curatarea dintilor si fortifierea lor.

Ai grija totusi sa nu le dai micutilor sub patru ani sa manance seminte de floarea-soarelui pentru ca miezul este foarte mic si copiii se pot ineca. Chiar si mai apoi, invata-l intai pe prichindel sa manance semintele decojite si supravegheaza-l pana cand devine constient si responsabil.

Sursa:www.mami.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu