In memoriam Steve Jobs


Steve Jobs, creierul din spatele a tot ceea ce inseamna Apple a murit cu citeva ore in urma la varsta de 56 ani.

In anul 1976 Jobs impreuna cu prietenul sau din copilarie Steve Wozniak au fondat compania Apple, companie care la un moment dat al evolutiei sale a ajuns sa fie cea mai bine cotata la bursa, depasind ExxonMobil si devenind cea mai valoroasa companie din lume. Pionieră în elaborarea de computere personale, compania a devenit la scurt timp unul dintre cele mai vehiculate nume din sectorul tehnologic. Fiecare pas important al companiei ­Apple a avut loc datorită lui Jobs. iPod (lansat în noiembrie 2001), iPhone (lansat în ianuarie 2007) şi iPad (lansat în ianuarie 2010) au asigurat succesul fulminant al companiei din ultimii zece ani şi au schimbat întreaga filosofie de a asculta muzică, de vorbi la telefon şi de a naviga pe internet. ­Jeff Weiner CEO-ul reţelei de socializare LinkedIn l-a numit pe Jobs, „Michelangelo al erei digitale".

Site-ul Apple a postat pe prima pagina poza lui Steve Jobs un tribut adus celui care a revolutionat "era digitala". "Inteligența, pasiunea și energia lui Steve au fost sursa a nenumărate inovații care ne-au îmbogățit și îmbunătățit viețile. Lumea este mult mai bună datorită lui Steve", se arată în comunicatul prin care Apple anunță moartea omului de afaceri, citat de Reuters.
"Cele mai mari iubiri ale sale au fost soția sa, Laurene, și familia. Suntem alături de ei și de toți cei care au fost atinși de extraordinarul său talenti", continuă comunicatul.

Reactiile dupa moartea lui Jobs asa cum era de asteptat nu au intirziat sa apara , cei care doresc să transmită un mesaj de condoleanțe o pot face la adresa pusă la dispoziție de Apple rememberingsteve@apple.com. Printre cei care au scris deja se numara Presedintele Obama, Bill Gates, Mark Zuckerberg , diversi politicieni, oameni de afaceri, actori dar si oameni de rand care au apreciat si apreciaza in continuare munca depusa de catre Steve Jobs.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu