Cate ceva despre ceaiul verde

Ceaiul verde confera foarte multe beneficii, fiind considerat in momentul de fata un "superaliment". Foarte multe rapoarte stiintifice arata ca ceaiul verde are niste proprietati incredibile , care ajuta la prevenirea si vindecarea a unei mari game de afectiuni.

1. Ceaiul verde poate ajuta la stoparea cresterii si raspandirii celulelor care cauzeaza cancerul. Cercetarile stiintifice sugereaza faptul ca rata foarte scazuta a cancerului din Japonia se datoreaza in mare parte consumului de ceai pe scarta larga din aceasta tara.

2. Ceaiul poate fi un mare ajutor in curele de slabire, acesta neavand calorii (daca este consumat fara lapte, evident). Atunci cand se combina cu o dieta sanatoasa si exercitii fizice, ceaiul verde poate sa fie un ajutor deosebit in lupta cu kilogramele.

3. Ceaiul poate sa previna diabetul. Pentru ceai care au deja diabet, poate sa le reduca riscul de a face cataracta.

4. Ceaiul este foarte eficient la subtierea sangelui, la fel de eficient ca si aspirina. Aceasta inseamna ca este o buna alternativa la anumite medicamente care au rolul de a subtia sangele.

5. Antioxidantii din ceai pot preveni artrita. Antioxidantii din ceai blocheaza enzimele care ataca si distrug oasele. Pentru ceai care au deja artrita, consumul de ceai verde ii ajuta sa reduca efectele acesteia, reducand de asemenea si durerea.

6. Ceaiul este cunoscut pentru efecte sale anti imbatranire. Japonezii au cea mai mare speranta de viata din intreaga lume, fapt care se atribuie in parte consumului regulat de ceai. De semenea, ceaiul verde este folosit ca si componenta in foarte multe produse cosmetice cu efect anti imbatranire.

7. Cresterea bacteriile daunatoare din organism este incetinita de catre ceaiul verde. Acest ajuta de fapt la cresterea bacteriilor benefice din organism.

8. Consumul de ceai verde ajuta la scaderea nivelului de colsterol.

9. Consumul a 4 cani de ceai pe zi ajuta la stoparea cariilor dentare, deoarece acesta contine fluor.

10. Ceaiul are mult mai putina cafeina decat cafeaua, ceea ce inseamna ca poate fi consumata de-a lungul intregii zile, fara a experimenta efectele excesului de cofeina.

Pentru a beneficia de toate aceste lucruri este foarte important ca ceaiul verde sa fie preparat corect. De exemplu, un timp de infuzie prea mare poate sa distruga aroma ceaiului.

Sursa:www.oolong.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu