Cum scapam de cartite


In curtea parintilor mei au inceput sa apara musuroaie de pamant, iar o analiza rapida a problemei ne-a indicat si vinovatul ........ cartita.

M-am documentat putin si iata citeva sfaturi sau ideei de a scapa de ele fara a fi nevoiti sa apelati la metode violente.

Iata asa deci citeva solutii existente pentru a scapa de ele :

- plante ornamentale, dintre aceste cele mai de "efect" sunt buxus-ul, euphorbia lathyris si ipheion uniflorum numita si "steluta de primavara". Aceasta din urma are culorile florilor ce variaza de la alb la albastru-violet. Florile au o aroma usor condimentata, iar aroma pe care o emite frunzisule este cea de ceapa.
Se pare ca rozatoarelor nu le place gustul si mirosul pe care radacinile acestor plante il emana.

- inundarea canalelor sapate de cartite prin introducerea unui furtun cu apa in gura unui canal sapat de acestea

- aparatele anticartita functioneaza cu baterii si au un capac care trebuie sa se fixeze bine, asa incat apa de ploaie sa nu strice mecanismul care genereaza vibratiile

- moristele de vant infipte in pamant functioneaza dupa acelas mecanism ca si cel al aparatelor anticartita, dar sunt mai ieftine ( aceestea emit vibratii ce deranjaza cartitele)

- diverse substante toxice lichide sau sub forma de pastile, care insa pot fi periculoase pentru animalele de casa, plante si chiar oameni

- capcane anticartite, dintre acestea, cele mecanice ramân, deocamdata si cele mai eficiente sisteme de combatere a cârtitelor. Capcanele mecanice sunt relativ simple, nepoluante, cu risc redus de a afecta biodiversitatea (specific la tinta) si chiar functioneaza! Dintre aceste capcane, exista pe piata mai multe modele, unele mai eficiente altele mai putin. Unele sunt mai durabile altele mai putin. Unele mai scumpe altele mai putin.

Am prezentat citeva idei pentru a scapa de cartite din multitudinea care exista, acum depinde de voi pe care doriti sa o folositi. In cazul in care stiti si altele va rog sa ni le impartasiti.

Succes .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu